Nieuwe smartphone app Heerwegroute Denemarken

Er is een nieuwe gratis smartphone app beschikbaar over de Heerwegroute in Denemarken: Hærvejen. De oude handels- en bedevaartroute loopt dwars door Jutland. De Heerweg biedt kilometers plezier voor fietsers en wandelaars, door een gevarieerd landschap en langs tal van historische plaatsen in Denemarken.

De nieuwe app over de Heerwegroute (‘Hærvejen’) vertelt over het landschap en de geschiedenis van de oude handels- en bedevaartroute. Ook bevat de applicatie gedetailleerde kaarten die via wifi te downloaden zijn op de smartphone en vervolgens offline te gebruiken zijn. Tevens bevat de app informatie over bezienswaardigheden, restaurants en overnachtingsgelegenheden langs de route. De app ‘Hærvejen’ is gratis beschikbaar voor iOS en Android en is tot stand gekomen door een samenwerking van de Deense regio’s Zuid-, Midden- en Noord-Jutland. De inhoud is gemaakt in samenwerking met lokale VVV-kantoren, musea, culturele centra, natuurbeheerders, etc.

Historisch

De Deense ‘Hærvej’ verbindt de Duitse’ Ochsenweg’ met de Noorse ‘Skt. Olavsleden’. De Heerweg was ooit een belangrijke handelsroute en een bedevaartroute. De weg is nooit aangelegd, maar in de loop van de jaren ontstaan langs de ‘ruggengraat’ van Jutland.
De vele grafheuvels langs de route getuigen van het feit dat de Hærvej een belangrijke route in de prehistorie is geweest, waarschijnlijk zo ver terug als de vroege steentijd. De route werd gebruikt door handelaren, die vuursteen, barnsteen, huiden, honing, aardewerk en bijlen vervoerden naar Midden-Europa, door pelgrims op weg naar Santiago, Rome of Jeruzalem, en door legers die de weg zijn naam gaven en de vele forten langs de kant van de weg bouwden. Op de Heerweg reis je dan ook door de geschiedenis en passeer je belangrijke historische punten in Denemarken. De Heerweg loopt van Zuid- naar Noord-Jutland, door een gevarieerd landschap van heuvels, heide, plantages en meren. De Heerweg biedt meer dan vijfhonderd kilometer aan fiets- en wandelroutes.

Meer informatie over de Heerweg wandel- en fietsroute via: www.visitdenmark.nl/vakantieplus

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.