Ontdek het ruige landschap van Ierland met deze route

Ierland is een vakantiebestemming waar veel te ontdekken valt. Hoewel je er over het algemeen niet heen hoeft voor het mooie weer, kunnen actievelingen hier hun hart ophalen in de mooie natuur. Een van de manier om een stukje van het land te ontdekken is ‘The Great Western Greenway’. Kronkelend langs de Atlantische kust, naast de beroemde ‘Wild Atlantic Way’ autoroute, passeert deze off-road Greenway enkele van de meest opvallende landschappen van het eiland, waaronder Nephin Bergen, de met eilanden bezaaide Clew Bay en Croagh Patrick – Ierland ‘heiligste’ berg. De 42 km lange verkeersvrije weg biedt genoeg mogelijkheden om te fietsen en wandelen.

The Great Western Greenway
The Great Western Greenway, genoemd als een ‘European Destination of Excellence’, is verhard over de gehele lengte en is met de zachte hellingen geschikt voor individuen of gezinnen. Je kan er voor kiezen om de hele 42 km te volgens of om een sectie te verkennen in een rustig tempo waarbij je stopt om tijd te nemen voor de bezienswaardigheden, geluiden en smaken van dit ruige gebied.

Route
The Great Western Greenway is gevormd langs een oude spoorlijn tussen de steden van Westport en Achill. Op de zuidelijke hellingen van de berg in de buurt van Slievemore Achill ontdek je het verlaten dorp – zo’n 80-100 verlaten stenen huisjes, die je een idee geven van het verleden van Ierland. Dit gebied is ook rijk aan archeologische artefacten zoals hunebedden uit de Neolithische periode zo’n 5000 jaar geleden. In Westport aan het andere eind van de Greenway kun je een bezoek brengen aan het 18e-eeuwse Westport House met park, meer, terrassen en tuinen. Tussendoor kom je langs gouden stranden, pittoreske dorpjes en wilde decors.

Culinair
Liefhebbers van lekker eten kunnen een wandeling of fietstocht combineren met een gastro-ervaring door het volgen van ‘The Gourmet Greenway’, een levensmiddelen pad langs dezelfde route, die ambachtelijke voedselproducenten en lokale gerechten uitlicht. Een van de ambachtelijke voedselproducenten om van te proeven is Murrevagh Honey, met de hand geoogste honing geproduceerd met behulp van nectar uit Mulranny. Bekroonde zwart-wit pudding en worst zijn verkrijgbaar bij Kelly’s familie slagers in Newport, terwijl de visliefhebbers zullen genieten van gerookte zalm, traditioneel gekweekte Curraun Blue forel of Achill Island tarbot. Ambachtelijke kaas, biologische groenten, vers brood en vis zijn allemaal te koop langs de Gourmet Greenway route, en een scala aan eetgelegenheden langs de weg bieden menu’s met deze lokale producten.

Actief
The Great Western Greenway biedt ook mogelijkheden voor de meer actieve vakantieganger, gemarkeerd op de ‘Greenway Adventures trail’, die een breed scala van activiteiten biedt op en langs de Greenway. De Greenway Adventures trail is een verzameling van activiteiten met verschillende moeilijkheidsgraad, waardoor je de kans hebt om avontuurlijke activiteiten te mixen en matchen naar je eigen mogelijkheden. Zo kun je denken aan bergbeklimmen, abseilen, vissen, wind- en kitesurfen, kajakken op zee, paddle boarding, evenals wandelen en paardensport.

Voor meer informatie over The Great Western Greenway ga je naar de website.

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.