Ontdek de verborgen kant van Stubai

Stubai staat natuurlijk bekend om de hoge toppen, rotsformaties en gletjers. Alleen in de hoogte is er al genoeg natuur om van te genieten. Ze vallen natuurijk ook nogal op, die reuzen van 3.000 meter, maar het Oostenrijkse Alpengebied heeft meer natuurlijk moois te bieden dan je in één oogopslag ziet. De watervallen, bergmeren en valleien zijn ook mooi en al wandelend te ontdekken. Daarom is Stubai bezig met het samenstellen van 25 toppers in de dalen: hikes naar de mooiste plekjes waar je optimaal van de natuur kunt genieten. Op een bij de omgeving passend bankje, een in de achtergrond wegvallende loungestoel of een andere attractie.

Kijkje in de vallei
Je ziet ze misschien niet meteen, maar de verborgen beauties van de Stubai Vallei zijn vaak niet ver weg. Ook hoef je geen bergbeklimmer te zijn om ze te bereiken; een paar comfortabele schoenen en een gezonde conditie voldoen. Met namen als Kartnall, Eulenwiesen, Gschmitz en Telfer Wiesen verwijzen de routes naar de velden waar ze heen voeren. Elke plek heeft een eigen verhaal, een geweldig uitzicht en bezienswaardigheden. Het informatiebord vertelt je weetjes en anekdotes. Niet alleen krijg je een kijkje in de geologie van de vallei, je spiekt ook terug in het verleden van de boeren die hier leefden.

Artistiek uitzicht
In totaal worden er in Stubai 25 van deze toppers in de dalen ontwikkeld, zes routes zijn al geopend. Kunstenaars hebben zich door de natuur laten inspireren en uitkijkpunten gemaakt die het uitzicht omlijsten. Hier kan heel ontspannen en in alle rust van de omgeving worden genoten. Zo staat er in Eulenwiesen een bankstel opgetrokken uit boomstammen en is er in Gschmitz een boomhut met comfortabel zitje. De komende jaren worden er op alle 25 locaties van deze artistieke ontspanningsplekken geplaatst. Welke weide je ook bezoekt, het is er net zo mooi als de bergtoppen die ‘m omringt. Dus: wandelschoenen aan en gaan!

Voor meer informatie ga je naar de website.
Foto: Stubai Tirol/Andre Schönherr

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.