Ontdek multicultureel Toronto tijdens stedentrip

Toronto is niet de eerste stad waar je aan denkt bij een citytrip, dat is opmerkelijk want de grootste stad van Canada heeft genoeg te bieden. Dankzij de multiculturele inwoners, het bruisende nachtleven, de vele musea en de omliggende natuur wordt het ook wel gezien als het culturele hart van Canada. De stad die bekend staat als een van de meest leefbare steden ter wereld is tegenwoordig met de dagelijkse non-stop verbinding vanuit Amsterdam een goede bestemming voor een citytrip. Sta op de top van de hoge CN Tower met glazen bodem, bezoek de Niagara Falls of breng je dag door in het Royal Ontario Museum.

Een culturele mix
Toronto is een van de meest multiculturele steden ter wereld, ruim 40% van de bevolking heeft een buitenlandse afkomst, en dit maakt de stad ontzettend divers. Je vindt alle smaken van de wereld terug in wijken als China Town, Little Italy, Little Spain en Little Jamaica. De vele restaurants en wereldkeukens maken van Toronto een bestemming voor foodies. Voor een echte Mexicaanse maaltijd ga je naar Los Colibris. Meer in voor authentieke Spaanse pincho’s? Bezoek dan het nieuwe restaurant Bar Raval. Voor goede, verse sushi ga je naar Yasu en vegetariërs kunnen hun hart ophalen bij het nieuwe Midden-Oosterse restaurant Fat Pasha. Toch liever gewoon een echte Canadese maaltijd? Boralia bereidt culinaire gerechten en bij het nostalgische café Skyline kun je terecht voor de beste burgers in town.

Tot in de late uurtjes
Door de Canadezen wordt Toronto gezien als de beste uitgaansstad van het hele land. Van clubs en discotheken in het centrum tot bars en kroegen in de culturele wijken, in Toronto gaat het feesten door tot in de vroege uurtjes. Voor mensen die van Jazz muziek houden is Poetry Jazz Café een must visit. De intieme en gezellige bar met life muziek laat vooral nieuwe talenten zien op het gebied van Jazz. Zin om te dansen in een echte salsa bar? Ga dan naar de Lula Lounge. Tijdens de zomermaanden is The Drake Hotel de place to be, met een rooftop bar. De pubs met het beste lokale bier zijn The Queen and Beaver, Bar Volo and The Local. En voor een avondje echt losgaan ga je naar club Lost & Found, in de kelder van een oud gebouw in King West.

Natuurlijk genieten
Toronto biedt bezoekers ook de rust en ruimte om bij te komen van alle indrukken. Je kunt na een vermoeiende dag sightseeing en shoppen volledig tot rust komen in de natuur en aan het water, zowel in als buiten de stad. De Niagara Falls liggen op korte afstand van de stad. Maar er is meer. Hou bijvoorbeeld een picknick in het nieuwe Corktown Common park aan het water, ga kanoën op het Ontario Meer, pak de ferry naar een van de eilanden of ga mountainbiken in Don Valley.

Voor meer informatie over een stedentrip naar Toronto ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.