Rasmus Klump nieuwe attractie Tivoli

Het familiepark Tivoli in Kopenhagen zet in dit seizoen nog meer in op spannende attracties voor jonge kinderen. Daarbij gaat het vooral om het ‘spelletjesuniversum’, dat is gewijd aan de Deense stripfiguur Rasmus Klump, in Nederlandse kinderboekjes populair geworden als de ‘beer Pol en zijn vriendjes Pel en Pingo’. Zij werden in de jaren 50 van de vorige eeuw bedacht door het Deense echtpaar Vilhelm en Carla Hansen. De boekjes zijn in 36 talen verschenen.

In Tivoli konden Rasmus Klump en zijn vriendjes de afgelopen jaren de wereld rond reizen met het schip Mary, bekend van de strips. Nu zijn er aan het universum van de stripheld – inmiddels 1300 m2 groot – tal van attracties toegevoegd, zoals drie torens met uitkijkposten, hangbruggen en een grote glijbaan. Elke dag verschijnt Rasmus Klump bij zijn huis, waar hij de kinderen begroet. In het hoogseizoen gebeurt dat meerdere keren per dag. Het universum telt in totaal 40 attracties.

“De wereld van Rasmus Klump heeft zich ontwikkeld tot een kleine oase voor gezinnen, die graag hun eigen broodjes meebrengen en zich kostelijk vermaken. Men kan zien dat de wereld van Rasmus Klump in korte tijd een attractie binnen een attractie is geworden voor gezinnen met kleine kinderen – ongeacht de taal die zij spreken en de cultuur waaraan zij gewend zijn”, zegt onderdirecteur Dorthe Weinkouff Barsøe van Tivoli.
Meer informatie: Tivoli, Vesterbrogade 3, DK-1630 Kopenhagen V., T +45 3315 1001, info@tivoli.dk en www.tivoli.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl/kopenhagen

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.