Stubai: Wild Water Trail verlengd

In de Stubaivallei in Oostenrijk ligt de prachtige Wild Water Trail: een wandelroute met fascinerende uitzichten op de vallei. De opening van het nieuwe, verlengde stuk van het wandelpad maakt een wandeling midden in de natuur langs stromend water nog spectaculairder. In drie etappes voert de route langs de glinsterende gletsjer met eeuwig ijs, turkooisblauwe bergmeren en een aantal kleine bronnen. Het nieuwe gedeelte van de route loopt ook via de Ruetz Katarakt – een avontuurlijke kloof op de Ruetz beek – en maakt het van dichtbij bewonderen van de razende stroomversnellingen heel gemakkelijk.

De route van de Wild Water Trail is ontworpen tegen de stroom in, richting de werkelijke bron: een gletsjermeer onder de Sulzenau gletsjer. De route start in de nieuwe ‘WildeWasser Arena’, een steengroeve bij het dorp Ranalt in Neustift. De Ruetz Katarakt kloof vertegenwoordigt het nieuwste en meest spectaculaire deel van de route. Het contrast kan haast niet groter: het eerste gedeelte van de wandeling voert langs de oevers van de traag stromende Ruetz beek en het volgende moment loopt deze langs de brullende wateren. Twee platformen, voor een deel hangend over de afgrond, en een promenade geven bezoekers een indrukwekkende plek om de onstuitbare kracht van de beek te ervaren.

Via de monding van de Katarakt wordt het schilderachtige Tschangelair Alm bereikt, het laatste moment voor een pauze voor het eindpunt van de eerste route bij de Grawa waterval. Het gehele eerste stuk is drempelvrij en goed bewandelbaar, ook voor bezoekers met kinderwagens.

Grawa waterval

De tweede etappe van de route start in het hart van de Wild Water Trail, de Grawa waterval. Naast de prachtige natuur is de gezonde omgeving ook een reden voor de talloze bezoekers. De houten ligstoelen op het platform, dat op het landschap is aangepast, bieden gelegenheid om te genieten van de berglucht. Vanuit het dal omhoog, boven de boomgrens leidt de route naar een onverwacht plateau met zicht op de Sulzenau waterval.

Vanaf het derde en laatste stuk van de route is het gletsjer landschap met uitzicht op de torenhoge, grillige spitsen van de bevroren waterval op de Sulzenau gletsjer en de hoogste berg van Stubai, de Zuckerhütl, goed te bewonderen. Na het passeren van grote stuwwallen en turkooisblauwe bergmeren zoals het ‘Blaue Lacke’, bereiken wandelaars het gletsjermeer onder de Peiljoch. Op dit punt ontmoeten de wilde wateren de oppervlakte voor de eerste keer: het water begint de reis naar het dal en voor de wandelaars eindigt hier de Wild Water Trail.

Kijk voor meer informatie over de Wild Water Trail en de arrangementen hier.

Over Stubai

Het Stubaital begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Omgeven door 80 gletsjers en 109 drieduizenders, waaronder de bekende dorpen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg, vormt het een veelzijdige en sportieve alpenbestemming. Het hele jaar door valt er in Stubai van alles te beleven, van wintersport met 59 afdalingen tot een zomer in de natuur. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, klimmen, mountainbiken, zwemmen en yoga. Wie ook in de zomer de sneeuw in wil, gaat naar de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Zie voor meer informatie, aanbiedingen en evenementen www.stubai.at/nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.