Treed in de voetsporen van Astrid Lindgren in Zweden

Tijdens je volgende vakantie naar Zweden kun je in de voetsporen treden van Astrid Lindgren. Reis naar Oostelijk Småland en Öland in Zweden en ontdek veel over haar leven. Zo worden haar oorlogsdagboeken (1939-1945) voor het eerst tentoongesteld. Ook is het exact 70 jaar geleden dat de eerste illustraties van Pippi Langkous verschenen en wordt het tweede deel van het tuinproject ‘Astrid Lindgrens Gärten’ geopend.

Oorlogsdagboeken van Astrid Lindgren
“De hele wereld brand!”, dat is de titel van de tijdelijke expositie in Vimmerby in het teken van de oorlogsdagboeken van Astrid Lindgren. De boeken komen uit de tijd voor haar grote doorbraak en verbeelden haar persoonlijke ervaring van het dagelijks leven tijdens de oorlog. Het is voor het eerst dat de dagboeken aan het publiek worden getoond. Bij de expositie worden bezoekers tevens geconfronteerd met huidige kwesties in relatie met Lindgren haar kijk op moed, verantwoordelijkheid en inleveringsvermogen.

Opening tweede deel tuinproject
In het cultuur- en beleveniscentrum in Vimmerby is nu ook het tweede deel van het tuinproject geopend. De bosjes, met mos begroeide open plekken, bloeiende weides en velden symboliseren de vrije natuur. Ieder gedeelte van de tuin weerspiegelt een gevoel dat karakteristiek is voor Lindgren, zoals levensvreugde, hoop en geborgenheid, maar ook melancholie, verdriet en wanhoop. Het eerste deel van het project werd in juni 2014 opgeleverd en het derde en laatste deel wordt naar verwachting in juni 2016 afgerond.

Eerste Pippi Langkous illustraties in slot Kalmar
70 Jaar geleden werden de eerste illustraties van Pippi Langkous uitgegeven. De tekeningen van Ingrid Vang Nyman verworven decennia lang wereldwijde bekendheid. Om dit jubileum te vieren, is er tot 11 november 2015 een speciale expositie in slot Kalmar, waar de originele illustraties van Pippi Langkous en personages uit andere boeken van Astrid Lindgren worden getoond.

Voor meer informatie over een vakantie naar deze regio ga je naar de website.
Foto: Ingrid Vang Nyman Saltkråkan AB

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.