Vier de start van het wijnseizoen in Tsjechië

Voor wijnliefhebbers is de vakantie niet bijna afgelopen, het feest staat juist op het punt te beginnen. September is de maand van wijnoogst in Tsjechië. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom zijn er de hele maand verschillende wijnfestivals en wijnfeesten. Ben je dus nog niet op vakantie geweest of ben je juist weer aan vakantie toe dan kun je altijd denken aan een last-minute naar Tsjechië.

Wijnfeesten
Er wordt overal in Tsjechië wijn gedronken in september. In de traditionele wijnstreek Zuid-Moravië vinden de meest uitgebreide wijnfeesten plaats. Zo kun je naar de Pálava wijnfeesten, Znojmo historische wijnfeesten of Valtice wijnfeesten. In Brno draaien de wijnfeesten rond hun specialiteit: Burčák. Deze feesten heten Burčákomanie en vinden plaats op de imposante burcht Špilberk. Maar de wijnoogst wordt gevierd ook in andere steden. Zo kun je de oogst vieren in de Praagse wijk Troja, Vršovice, de Praagse Burcht,Ustí nad Labem, Litoměřice en Mělník. Burchten en kastelen zorgen voor een speciaal decor waar wijn gedronken kan worden. Zo kun je onder andere naar kasteel Kuks, op Karlštejn en op kasteel Kačina dichtbij Kutná hora om het wijnseizoen te vieren.

Nationaal Wijncentrum
Het kan natuurlijk zo zijn dat je vrije dagen op zijn en het je niet meer lukt om deze feesten bij te wonen. Plan je een andere vakantie naar Tsjechië? Dan kun je als wijnliefhebber ook altijd een bezoek brengen aan het  Nationaal Wijncentrum in Valtice. Hier vind je een  selectie van de beste Tsjechische en Moravische wijnen. Daarnaast kun je ook op eigen initiatief naar een van de talloze Moravische wijnkelders.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.