Volg de koloniale route door Midden-Amerika

Als je van plan bent om Midden-Amerika te ontdekken dan kun je dat onder ander doen via de koloniale route ‘El Camino Real’. Tijdens het lopen van de route Camino Real ontdek je de mysteries van een oude cultuur en een koloniale architectuur die nog steeds in tact is. De Camino Real, aangelegd door de Spanjaarden op reeds bestaande inheemse routes, is een reis die zich uitstrekt langs meer dan honderd koloniale en natuurlijke plaatsen in Midden-Amerika. De Camino Real kan te voet of rijdend op een ezel of paard afgelegd worden. De route gaat door Panama, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Honduras en El Salvador.

Panama City
Het is zeer de moeite waard om de archeologische site waar Panama City oorspronkelijk gevestigd werd te bezoeken. Panama Viejo, de oude stad geeft een authentiek beeld en is een interessant contrast wanneer dit gecombineerd wordt met een bezoek aan district van San Felipe in het hedendaagse Panama City. Meer informatie over Panama vind je hier.

Esquipulas
Maak kennis met Esquipulas, de spirituele stad van Guatemala en door katholieken erkend als de “Central Capital of Faith”. Vervolg de reis naar de stad Antigua Guatemala, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Guatemala heeft ook een vulkanische landschap van buitengewone schoonheid door de aanwezigheid van de drie vulkanen Agua, Fuego en Acatenango. Naast deze vulkanen is een bezoek brengen aan Tajamulco ook zeer de moeite waard. Dit is de hoogste berg in Midden-Amerika (4220 meter). Meer informatie over Guatemala vind je hier.

El Salvador
In El Salvador bevindt zich een koloniale bestemming bekend om excellentie: Suchitoto, een mooie stad met geplaveide straten, koloniale huizen en rijke culturele tradities. El Salvador heeft ook een ander groot wonder, het Volcanoes National Park. Dit park, bestaande uit veertien vulkanen, is een unieke plek voor natuurliefhebbers die willen genieten van een panoramisch uitzicht. Meer informatie over El Salvador vind je hier.

Nicaragua
Nicaragua biedt twee ingrediënten die de culturele en historische route El Camino Real een grote waarde geven. Als eerste Granada, de koloniale parel van het land. Vanuit hier bezoekt men de Mombacho vulkaan, het meer van Nicaragua, de eilandjes van Granada, de eilanden Zapatera en Ometepe en de Solentiname archipel. Als tweede de stad León, met de Basiliek die het mausoleum van de dichter Ruben Dario herbergt. Meer informatie over Nicaragua vind je hier.

Voor meer informatie over deze route ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.