Wat doen in weekend 29 en 30 augustus?

Er komen weer duizenden mensen in beweging dit weekend. Een groot deel daarvan staat bij het Bloemencorsos in Vollenhove langs de kant of gaat naar de Uitmarkt in Amsterdam. Hierbij onze top 14 van wat je kunt doen in het weekend van 29 en 30 augustus 2015:

 1. SPRINGKUSSENS – In het Sloterpark in Amsterdam wordt het Springkussen Festival gehouden. Met springkussens, stormbanen, waterslides, Bumper Balls, Base Jumps, ballenbakken en dance muziek.
 2. MOTORSPORT – Voor liefhebbers van motorsport: Op het circuit van TT Assen is dit weekend WK cross en GP Nederland.
 3. MYSTERYLAND – Op het Floriadeterrein in de gemeente Haarlemmermeer wordt Mysteryland gehouden, het is het langst lopende dance festival ter wereld (sinds 1993) met focus op elektronische muziek, kunst, cultuur, talent en duurzaamheid.
 4. UITMARKT – Tijdens de jaarlijkse Uitmarkt kan het publiek vast proeven van wat er het komend seizoen in Amsterdam te doen is. De 38e editie van de Uitmarkt staat in het teken van nieuw talent. Drie dagen lang een batterij aan gratis optredens op verschillende podia in de stad en presentaties van zo’n 200 culturele instellingen.
 5. SKATEN – In Ommen in Overijssel wordt gedurende twee dagen Inline-skaten NK weg gehouden.
 6. AMSTERDAM WOODS – In het Amsterdamse bos wordt het nieuwe Amsterdam Woods Festival gehouden. Het is een nieuw kleinschalig festival met muziek (The Veils, I Am Kloot, Josef Salvat en Mister & Mississippi), muziekdocumentaires van IDFA en Melkweg en culinaire hoogtepuntjes.
 7. LANGSTE PODIUM – Het Langste Podium Festival is de titel van een evenement in Rotterdam. Het is een kilometer lang feest langs de voormalige hofpleinlijn met optredens, een modelspoorbaan, workshops en films over de geschiedenis van de hofpleinlijn.
 8. OOGSTFEEST – Op het haventerrein in Stedum in Groningen wordt zaterdag 29 augustus een oogstfeest gehouden. Centraal onderdeel hierin is het dorsen met een ouderwetse Borga dorsmachine met een Brons tractor.
 9. VISSERIJDAGEN – Van 26 tot en met 29 augustus zijn er de Visserijdagen Harlingen, deze keer de 56-ste editie. Voor de bezoekers zijn er ruim zeventig evenementen. Het festival aan de Waddenzee, dat in 2010 tot Beste Regio evenement van Nederland werd uitgeroepen, trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers.
 10. CORSO – Zaterdag wordt het Corso Vollenhove gehouden. De historie van dit bloemenfestival gaat terug naar 1905.
 11. BEACH ON WHEELS – Beach on Wheels is de naam van een motorsport- en muziek-evenment op Strand Nulde bij Putten.
 12. TEMPEL – De stichting Tempel van Empel organiseert zondag 30 augustus, in het kader van Empel 1200, een spectaculaire historische dag. Nagespeeld wordt de tijd van ‘De Romeinen’ ‘De vikingen uit de Karolingische tijd’ ‘Het wonder van Empel’ en de ‘Evacuatie van Empel in de Tweede Wereldoorlog’. In het Archeon wordt in hetzelfde weekend een Vikingen-samenkomst gehouden.
 13. VLISSINGEN MARITIEM – Wie Sail gemist heeft en van schepen houdt kan dit weekend het hart ophalen in Vlissingen tijdens een meerdaags maritiem-evenement dat daar gehouden wordt.
 14. STOOMTREIN – Stoomliefhebbers zijn zondag 30 augustus welkom voor een rit met de stoomtrein over het terrein van Tata Steel. De organisatie is in handen van vereniging Hoogovensstoom. De trein vertrekt vanaf station Velserbosch om 10.45 uur. De rit duurt tot 12.15 uur. Kaartverkoop is vanaf 9.30 uur bij loket op het station.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.