Wat doen in weekend 5 en 6 september?

Je kunt van je weekend een mini-vakantie maken (stel je eens voor, alleen voor het gevoel al, 52 vakanties per jaar!). Uiteraard helpt Elkedagvakantie je daar bij. Hier onze tips voor het weekend van 5 en 6 september van 2015:

 1. STUDIO – Benieuwd hoe het er aan toe gaat in de studio’s in Hilversum? Dan kun je dit weekend kijken bij de Open Studio Dagen op het Mediapark in Hilversum.
 2. MOLENS – Vereniging De Zeeuwse Molen viert zaterdag zijn 40-jarig jubileum. In het jubileumjaar zijn bijna alle 75 Zeeuwse Molens te bezichtigen.
 3. FOTOGRAFIE – Barbara Klemm – Tussen Willy Brandt en Andy Warhol, is de titel van een expositie die te zien is in Museum De Fundatie in Zwolle. Een expo met 150 werken van Klemm (Münster 1939), van 1959 tot 2004 fotografe voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 4. BOEKEN – Ook Zwolle: Manuscripta 2015. Een reizend boekenfestival, opening van het boekenseizoen, dit jaar op Stadsfestival Zwolle. Met schrijversmarkt, optredens en literaire wandelingen en boottochten en uitreiking van de Europese Literatuurprijs. Met oa Nir Baram, Jenny Erpenbeck, Leo Blokhuis, Arthur Japin en Jan Siebelink.
 5. SCHILDEREN – In Amsterdam wordt het Openlucht-schilderfestival Pintar Rapido gehouden. Schilders maken op zaterdag 5 sep. een schilderij op een zelf gekozen plek in Amsterdam. Op 6 sep. worden die schilderijen tentoongesteld en verkocht in de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat.
 6. VAN GOGH – Ook in Amsterdam: Zonnebloemenlabyrint op Museumplein. Van Gogh Museum laat ter ere van de opening van het entreegebouw een labyrint met 125.000 zonnebloemen bouwen op het Museumplein.
 7. ROOD – Als je dit weekend in Breda veel mensen met rood haar ziet lopen, dan is dat niet vreemd, want daar wordt ‘Redhead Days’ gevierd.
 8. ENERGY – In Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam wordt het Energy Festival gehouden, met o.a. testen duurzame vervoersmiddelen en Tesla Island Challenge.
 9. MUSEUMNACHT – Het is Museumnacht Den Haag met activiteiten in dertig Haagse culturele instellingen, thema Open & Bloot. Opening met variétéshow in de Koninklijke Schouwburg. Opening Kindermuseumnacht om 16:30 in Gemeentemuseum Den Haag.
 10. UITFEEST – Het is het Uitfeest Utrecht, de opening van het culturele seizoen. Meer dan 100 culturele instellingen en gezelschappen geven een vooruitblik op gebied van muziek, theater, dans, exposities en film.
 11. HAVEN – In Rotterdam is het het afsluitende weekend van de Wereldhavendagen 2015.
 12. CORSO – In Brabant wordt het Corso Zundert gehouden. De jaarlijkse strijd tussen twintig buurtschappen om de ereprijs voor de mooiste corsowagen. Corsostoet trekt door Zundert op de eerste zondag van september.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.