7 tips om orde in je vakantiefoto’s te brengen

Vroeger had je dózen vol, nu heb je digitale mappen gevuld met foto’s. Hoe schep je enige orde in deze chaos? Hier onder 7 tips die je kunnen helpen om overzicht te scheppen in je virtuele vakantiewereld:

  1. Ga je foto’s ontdubbelen, zodat je niet keer op keer ‘die ene hartstikke leuke foto’ telkens onder je vingers door ziet scrollen, omdat je hem in allerlei apps gedeeld hebt en opnieuw opgeslagen. Dat kan onder andere met een programma als Fast Duplicate File Finder,  maar er zijn er wel meer te vinden
  2. Foto’s krijgen automatisch vaak nietszeggende namen of nummers. Handiger is om alle foto’s van de laatste vakantie bijvoorbeeld de standaardnaam “VakantieFrankrijk2015-1” etc. te geven. Zo’n batch rename kun je doen met een gratis programma als Fotor.
  3. Zet foto’s vervolgens in het goede mapje. Dat kan met het programma Photo Move.
  4. Orden alle foto’s naar locatie. Handig: Frankrijk bij Frankrijk, Duitsland bij Duitsland etc. Maak terugvinden echt een stuk simpeler. De foto’s moeten daarvoor natuurlijk wel met je mobiele telefoon gemaakt zijn, omdat die (vaak) de geo-locatie meegeven. Een gratis programma waarmee dat kan is Geo Setter.
  5. Een andere manier waarop je door je (duizenden inmiddels?) foto’s kan gaan is op basis van kleur. Als je weet dat je ‘toen dat groene jasje’ aan had, kan het zijn dat je met ImageSorter op kleur sneller die ene foto vindt.
  6. En als je dan inmiddels enige orde in je foto’s geschapen hebt, dan is het natuurlijk leuk als je een deel van dat materiaal met je reisgenoten kunt delen. Daarvoor zou je gebruik kunnen maken van Dropbox.
  7. En tenslotte kun je je foto’s eventueel printen. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je eigen voorkeuren.

http://zoom.nl/artikel/cursussen/23596-7-tips-om-je-vakantiefoto-s-te-ordenen.html

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.