Archeologiedagen onthullen geheimen

De eerste editie van de Nationale Archeologiedagen worden gehouden op 15, 16 en 17 oktober 2015. Tijdens deze dagen laten meer dan 60 organisaties en drie provincies zien wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt. Het publiek krijgt een inkijkje in hoe archeologen te werk gaan en wat er zoal gevonden wordt. Deuren die normaal gesloten blijven gaan open, zoals die van het archeologisch depot in Utrecht en in Zuid-Holland. Op verschillende plaatsen mag het bezoek ook zelf z’n handen vuilmaken.

Het bijzondere aan de Nationale Archeologiedagen is dat archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken voor het eerst samen optrekken om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken. Nederland sluit daarmee aan bij de jaarlijkse internationale Archaeology day (17 oktober) en bij de traditie van Nationale Archeologiedagen die er in verschillende landen van Europa al worden georganiseerd.

Tijdens de openingsmanifestatie op donderdag 15 oktober wordt een archeologische topvondst gepresenteerd door prof. dr David Fontijn, die eerder ook te gast was in De Wereld Leert Door, en dr Sebastiaan Knippenberg. De eerste Nationale Archeologiedagen vinden plaats in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Het is de ambitie dat in de toekomst alle provincies mee doen met de Nationale Archeologiedagen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.