Glamping in Normandië met Eurocamp

Reizen is beleven en daarom is het zelf doen de beste manier om over reizen te schrijven. Deze zomer heeft Elke Dag Vakantie de nieuwe luxe designstacaravans van Eurocamp getest. Hiervoor zijn we afgereisd naar Camping de la Vallée in Normandië. Tijdens een verblijf van zeven dagen hebben we de camping, de regio en de Avant stacaravan ontdekt. Wat blijkt? Kamperen kan prima in Normandië, maar je moet wel bereid zijn om een beetje af te zien.

Caravan
Kamperen is lijden, in ieder geval in mijn woordenboek. Ik ben jaren met mijn ouders gaan kamperen tijdens de zomervakantie. Dan trokken we drie weken met de caravan door verschillende Europese landen. Ik heb zelfs op Amerikaanse campings zonder elektriciteit en stromend water gestaan. Dus kamperen is niet nieuw voor mij. Met die ervaring ging ik overnachten in de Avant stacaravan. Als je op de website van Eurocamp naar de specificaties kijkt (vaatwasser, eigen badkamer met douche en wc en grote koelkast met vriezer) verwacht je bijna in een huisje terecht komt. Dat is niet zo. Het is en blijft gewoon een caravan.

Na een lange regenachtige reis aangekomen op de camping. Gelukkig is het nu droog! Vanavond lekker bijkomen in onze Avant ? @eurocamp

Een foto die is geplaatst door Sander Lindenburg (@elkedagvakantie) op

Klein
Dat merk je bijvoorbeeld aan de ruimte. Wij zaten met z’n tweeën in een Avant voor zes personen. Wij hadden genoeg ruimte en een gezin met kinderen kan je er ook in kwijt (zeker als het mooi weer is), maar zes volwassen is denk ik te ambitieus. Nu is de Avant ook bedacht voor een familievakantie, dus dat komt mooi uit. Toch gaat het gevecht voor ruimte ten koste van comfort. Zo is de keuken erg smal, is er geen ruimte om je fatsoenlijk aan te kleden en hebben de slaapkamerdeur en badkamerdeur de hele tijd ruzie omdat ze zo dicht op elkaar zitten.

Buiten
Daarnaast is de Avant gericht op buitenleven, wat natuurlijk prima is als je gaat kamperen maar niet als je in september in Normandië staat. Want je gaat nu eenmaal niet naar Normandië voor het mooie weer. Wij hebben dus voornamelijk binnen gezeten. Wat niet echt leuk is. Ten eerste heb je niet echt een fijne zitplek. De bank is er niet een waar je lekker in wegzakt. Daarnaast was er in de ‘woonkamer’ geen sfeerlicht. Alleen maar een soort TL spotjes, die het ’s avonds erg ongezellig maakten. In de slaapkamer had je dan wel weer warm licht. Dus wij waren een beetje verbaasd dat je die niet in de woonkamer vond.

woonkameravantpaul

Verwarming
Daarnaast hebben we het echt koud gehad. Zeker ’s ochtends was het echt heel koud in de caravan. Nu zat er wel verwarming in, maar die deed op af en toe niet. We kwamen er na een dag vernikkelen pas achter dat je niet de verwarming en de vaatwasser tegelijk aan kan zetten, want dat overbelast je het energienetwerk. Dus dat moet je dan resetten (kan heel makkelijk, maar je moet het wel even weten). Er zaten eerst vier kachels in de caravan, maar ze hebben er twee uitgehaald omdat ze dus niet allemaal tegelijkertijd aankonden. Dat vond ik wel echt een nadeel, zeker omdat de caravans heel nieuw zijn. Je zou zeggen dat ze daar rekening mee gehouden hebben.

Engelse doorzetters
Nu zijn wij als Nederlanders wel wat slecht weer gewend, maar voor ons was het echt niet lekker om ’s avonds te eten. De Engelsen (waar de camping vol mee stond) hadden daar minder last van. Onder het motto ‘We zijn verdorie op vakantie’ liepen ze allemaal in korte broek en aten ze elke maaltijd buiten. Daarnaast zwommen ze ook graag en heb ik ze eigenlijk weinig binnen zien zitten. Dus als je niet bang bent om het een beetje koud te hebben, kan een kampeervakantie prima in september.

Het ziet er warm uit, maar dat was het niet. Dappere mensen..

Het ziet er warm uit, maar dat was het niet. Dappere mensen..

Normandië
Het was ook niet allemaal kommer en kwel. Normandië is heel leuk om te ontdekken. Het is echt een hele mooie streek waar veel te doen is. Zo zijn we naar Mont Saint-Michel, Omaha Beach en de dorpjes Honfleur en Deauville geweest. Daarnaast kom je over de bijzondere Pont de Normandie brug. Ook het dorpje waar de camping in ligt is leuk om een dag te ontdekken. Er zijn veel restaurants en er is een mooi strand waar je van de zee kan genieten. We hadden ons zo nog een week kunnen vermaken. Een van de nadelen is dat alles vrij ver rijden is, zo was Mont Saint-Michel bijna 2 uur rijden van de camping (zeker wel de moeite waard). Daarnaast kom je altijd over tolwegen. Dus contant geld in de auto is wel een must.

Vandaag een bezoek gebracht aan het 'wonder' Mont-Saint-Michel @eurocamp

Een foto die is geplaatst door Sander Lindenburg (@elkedagvakantie) op

Camping de la Vallée
Camping de la Vallée in Houlgate was een goede uitvalsbasis om deze uitstapjes te ondernemen. Wij zaten helemaal aan de rand van de camping en hebben geen last gehad van lawaai. Daarnaast was de camping netjes en goed onderhouden. Je kon er goedkoop broodjes bestellen en die waren erg lekker. Daarnaast waren de producten in de campingwinkel ook niet duur. De camping heeft genoeg speelruimte voor kinderen om zich te vermaken. Daarnaast zijn er twee zwembaden en zelfs twee grote glijbanen. Ook kun je er eten of eten afhalen. Dit vonden wij dan wel weer vrij prijzig. Maar al met al een mooie rustige camping.

Zo'n zonnige dag vraagt om een bezoekje aan het strand ? @eurocamp

Een foto die is geplaatst door Sander Lindenburg (@elkedagvakantie) op

Eurocamp
Ook Ben van Eurocamp was erg hulpvol. Hij heeft onze kachel gemaakt en daar zijn we hem eeuwig dankbaar voor. Ook heeft hij ons geld voorgeschoten zodat we in ieder geval de camping opkonden toen we aankwamen. Je moest namelijk €40 contant bij je hebben als borg voor polsbandjes om de camping op en af te komen. Dat hadden wij uitgegeven aan tolwegen, dus we moesten pinnen. De receptie ging alleen om 19.00 dicht en wij waren er om 18.45. Dus het was even twijfelachtig of we dat zouden halen. Uiteindelijk is het wel gelukt, maar Ben heeft ons goed geholpen.

Stilistisch en functioneel
Verder hebben we ook een hele leuke vakantie gehad. De caravan is uitgerust met een heel fijn bed, waar je met twee mensen prima op kan slapen. Daarnaast heb je het genoegen van een eigen badkamer. Dus niet ’s ochtends met je duffe hoofd in de rij staan voor de douche of met een wc-rol onder je arm over de camping. In de Avant vind je een lekkere warme douche en heb je je een eigen wc. Daarnaast zit er een erg mooie keuken in. Niet alleen stilistisch, het is ook nog functioneel. Zo zit er een gasfornuis in waar je goed op kan koken, is de keuken uitgerust met een grote koelkast met vriesvak, heb je een oven en zelfs een vaatwasser.

Een mooie keuken waar je goed kan koken.

Een mooie keuken waar je goed kan koken.

Design
Het is ook gewoon een hele mooie caravan. Er zit een houten veranda voor, waar je meer dan genoeg ruimte hebt om buiten te zitten. Er zit een doek over gespannen, dus als het te warm is heb je altijd schaduw. Naast de veranda staat ook een barbecue waar je gebruik van kan maken, met gasfles en al. Daarnaast heb je genoeg stoelen om uit te kiezen. Zo kun je in de zon lezen op een van de zonnebedden of allemaal aan tafel zitten om te eten. Ook heeft de caravan grote ramen en glazen deuren die over de hele zijkant lopen. Je hebt dus altijd genoeg licht. Binnen is ook aan design gedacht. Zo zitten er mooie gordijnen in, hebben alle kastjes dezelfde donker houten uitvoering en past alle keukenapparatuur bij elkaar. Daarnaast was de caravan schoon en erg netjes.

Als er dan zon was kon je heerlijk buiten zitten.

Als er dan zon was kon je heerlijk buiten zitten.

Het was dan ook geen straf om hier te verblijven, maar al deze pluspunten kunnen alle nadelen niet helemaal goedmaken. Dus als je in luxe wil afzien in de Avant een aanrader. Het lijkt me echt ideaal voor mensen die graag in een caravan willen verblijven en het echte campinggevoel willen krijgen, maar die er zelf geen hebben.
Kijk voor meer informatie over een vakantie met Eurocamp ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.