Gletsjerskigebieden starten het seizoen

In de Alpen openen de eerste gletsjerskigebieden hun liften. Uit informatie van wintersportwebsite Snowplaza.nl blijkt dat er deze herfst in ruim 20 skigebieden geskied kan worden. Daarnaast wordt de komende dagen de eerste winterinval in de bergen verwacht.

Tijdens de herfst zijn er ieder jaar rond de 20 skigebieden geopend. Het exacte aantal skigebieden, geprepareerde pistes en geopende liften is afhankelijk van de sneeuwhoogte. Met zekerheid kan gezegd worden, dat de pistes open gaan van de gletsjerskigebieden die boven de 3000 meter liggen. Bovendien wordt hier komend weekend 20 centimeter verse sneeuw verwacht. Goed nieuws voor de Pitztaler Gletscher waar dit weekend de liften weer gaan draaien. Een week later staat de seizoensstart op de Schnalstaler, Kaunertaler en Stubaier Gletscher gepland. Afgelopen weekend is het gletsjerskigebied van Sölden al geopend.

20 km aan pistes

De meeste pistekilometers kunnen tijdens de herfst gemaakt worden in het Zwitserse Zermatt en Saas-Fee. Ook op de Mölltaler en Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk is een groot aantal pistes geprepareerd. Wintersporters hebben hier de beschikking over 20 kilometer aan pistes. De sneeuwhoogtes bij het bergstation liggen tussen de 60 en 130 centimeter. De sneeuwkwaliteit is volgens de liftmaatschappijen ruim in orde.

Winterberg

In oktober staan meer seizoensopeningen in Zwitserland, Frankrijk en Duitsland gepland. Speciale aandacht gaat uit naar het onder Nederlanders populaire Winterberg in Nordrhein-Westfalen. Aangezien dit skigebied over nieuwe kunstsneeuwinstallaties beschikt, die ook bij temperaturen boven nul sneeuw kunnen maken, kan hier in de herfst al een piste geprepareerd worden. Hiermee zal Winterberg in het Sauerland het eerste Duitse skigebied zijn waar het skiseizoen van start gaat. De overige skigebieden van de Alpen hebben de seizoensopening doorgaans eind november of tijdens het eerste weekend van januari gepland.
Meer details en een actueel overzicht van de geopende skigebieden tijdens de herfst is te vinden via http://www.snowplaza.nl/sneeuwhoogte/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.