In Madrid drink je het goedkoopst rode wijn

Ben je op zoek naar je volgende stedentrip? Dan is het wel handig om te weten wat goedkope en dure steden zijn om in te verblijven. Dat is precies wat Hotels.com duidelijk wil maken met de Club Sandwich Index (CSI). Hierbij kijken ze naar de prijzen an maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Deze keer verschaft de CSI ook inzicht in de prijzen van een glas rode huiswijn en wat blijkt? Je geniet het voordeligst van een rood wijntje in Madrid, maar Nederland is goed voor een tweede plaats.

Goedkoop
Met een gemiddelde prijs van €4,14 blijkt een hotelgast het voordeligst uit te zijn als deze een wijntje bestelt in een hotel in Madrid. Op de tweede plaats staat ons eigen Amsterdam, waar een glas rode huiswijn voor €5,42 over de toonbank gaat. De derde plaats in de ranglijst gaat naar Colombia; in het zonnige Bogotá betaalt men namelijk €5,71 voor een glaasje rood.

Duur
De top 3 wijn producerende landen bestaat uit Frankrijk, Italië en Spanje. Opvallend genoeg staat van deze wijnlanden alleen Spanje in de top 10. In Parijs (€11,68) en Rome (€8,16) is een hotelgast heel wat meer kwijt voor een rode vino. De duurste huiswijn wordt geschonken in Singapore, waar maar liefst €12,74 per glas dient te worden afgerekend. Dat is meer dan drie keer zo duur als in Madrid.

Top 10 landen met goedkoopste rode huiswijn in hotels
1. Madrid, Spanje (€4,14)
2. Amsterdam, Nederland (€5,42)
3. Bogotá, Colombia (€5,71)
4. Mexico City, Mexico (€5,97)
5. Berlijn, Duitsland (€6,03)
6. Buenos Aires, Argentinië (€6,31)
7. Dublin, Ierland (€6,62)
8. Sydney, Australië (€ 6,87)
9. Helsinki, Finland (€7,49)
10.Rio de Janeiro, Brazilië (€7,90)

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.