Lufthansa steunt revolutionaire bagage tag

Het Duitse koffermerk Rimowa komt met digitale tag voor bagage en laat daarmee het papieren label verdwijnen. Het Duitse bagagebedrijf komt begin 2016 met een elektronische tag op de markt waarmee het voor klant en luchtvaart maatschappij eenvoudiger wordt om bagage mee te nemen op vakantie. De elektronische tag wordt in samenwerking met luchtvaart maatschappij Lufthansa op de markt gebracht en zorgt voor een enorme verandering in bagageland.

Smartphone

Reizigers krijgen in plaats van een papieren label een elektronische tag en een app. De electronische tag is een digitale boarding pas voor de bagage en via de app krijgen passagiers informatie binnen via hun smartphone. Deze informatie wordt via bluetooth door de luchtvaartmaatschappij naar de passagier verzonden. De tag bestaat uit een digitaal scherm dat op de koffer zit waarop de informatie en ook de gegevens van de passagier zichtbaar zijn. De grootte van de display die op de koffer zit is vergelijkbaar met de grootte van het huidige papierenlabel. Het scherm is bestand tegen regen, hoge en lage temperaturen, maar ook tegen trillen en het omvallen van koffers. De gegevens op het scherm blijven hierdoor altijd zichtbaar en zorgen ervoor dat passagiers hun label nooit meer kwijt kunnen raken.

Tijdwinst

Passagiers moeten vaak lang wachten bij het inchecken van hun koffers. Met de elektronische koffertag van Rimowa is dit vanaf 2016 verleden tijd. Reizigers kunnen vanuit hun luie stoel de bagage alvast inchecken en kunnen dit vervolgens afleveren op een van de bagage afleverpunten. Hierdoor kunnen reizigers veel sneller aan boord van het vliegtuig gaan en hoeft er minder lang gewacht te worden. Ook ontvangen reizigers automatisch constant informatie via de door Lufthansa en Rimowa gelanceerde app.

In Nederland komen zoals het nu lijkt de Rimowa koffers met digitale tag vanaf begin 2016 in de schappen bij Van Beek Lederwaren. De koffers komen dan in de volgende maten op de markt: 63cm, 70cm, 73cm, 77cm, 75cm en 80cm.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.