Mechelen leert vrouwen bier drinken

Toerisme Mechelen heeft de ambitie om Mechelen op de kaart te zetten als een populaire culinaire bestemming. Er worden daarom in dit najaar activiteiten ondernomen om meer mannen én vrouwen samen te laten genieten van een glas Belgisch streekbier in combinatie met een lokaal streekproduct en dat het liefst op een mooie historische locatie.

Mechelen heeft een traditie en authenticiteit op het vlak van bierbrouwen. Met stadbrouwerij Het Anker heeft Mechelen een grote troef in handen. Verschillende Gouden Carolusbieren vielen in het verleden in de prijzen op internationale beurzen, waaronder The World Beer Awards. Voor deze Mechelse topbieren is er levendige interesse in binnen- en buitenland. Het historische Mechelen geeft ook de mogelijkheid om de bezoekers vertrouwd te maken met de wonderlijke vrouwelijke aspecten van de bierwereld. Het bier van stadsbrouwerij Het Anker werd oorspronkelijk gebrouwen door begijntjes, doordat de brouwerij in het Groot-Begijnhof ligt. Maar ook in andere delen van de binnenstad kan verwezen worden naar brouwerijen die in de middeleeuwen en de eeuwen erna in handen waren van vrouwen.

  • Bier een mannenzaak? De geschiedenis leert ons dat bier vroeger vooral door vrouwen gebrouwen werd.
  • Vrouwen lusten enkel zoete fruitbieren? Vrouwen hebben 30% meer smaakpapillen dan mannen en zijn dan ook de ideale bierproevers.
  • Bier niet elegant? Van bier word je dik? Het tegendeel blijkt waar te zijn.

Bierwandeling

Toerisme Mechelen wil bierdegustatie en elegantie aan elkaar koppelen. Vrouwen en mannen kunnen de stad bezoeken en meer te weten komen over de brouwgeschiedenis. Tijdens hun wandeling door de stad genieten zij in lokale café’s, restaurants en bij handelaars van topbieren in combinatie met lokale streekgerechten.

Ga op stap met de belevingsgids Bier in Vrouwenhanden en ontdek hoe vrouwen een belangrijke rol speelden in de Mechelse brouwgeschiedenis. In deze belevingsgids kom je te weten waarom Keizer Karel zijn geduld verloor in Brasserie Den Beer, maak je kennis met kleurrijke figuren zoals Leen Patat en Zwette Maria, en lees je meer over het zakeninstinct van de Begijnen.

Door middel van intermezzo’s krijg je een basiscursus bierbrouwen en maken we, samen met biersommelier Sofie Vanrafelghem, korte metten met een aantal clichés, zoals: “van bier word je dik” of “bier drinken is niet elegant”.
Beschikbaar vanaf 3 oktober in: NL/FR/DU/ENG/SP
Te koop bij: Toerisme Mechelen / www.visitmechelen.be

Wat is er mogelijk?

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.