Naar Corsica? 5 redenen om er te kamperen

Corsica is goed te bereiken per vliegtuig of vanaf de Italiaanse kust. Het eiland is een ongerepte en afwisselende locatie. Wie dit eenmaal als bestemming heeft gekozen staat vervolgens voor de keuze: Hotel, vakantiepark of camping? Is kiezen voor kamperen alleen een kwestie van geld besparen? Nee hoor zeggen ze bij Campeggi.com, geeft 5 redenen verblijf in een tent op Corsica een onvergetelijke ervaring is.

Witte stranden en een blauwe zee zijn het klassieke beeld van Corsica en weten een groeiend aantal toeristen te verleiden, met name in het hoogseizoen. Maar het echte “Ile de beauté” (eiland van de schoonheid) is een boek wat langzaam en aandachtig doorgebladerd moet worden. Laat je meevoeren door de paradijselijke uitzichten en een interessante geschiedenis van dit unieke eiland. Corsica is een perfecte bestemming voor wandelaars en fietsers en voor mensen die graag per motor of auto touren, maar minder geschikt voor campers, vanwege de smalle kronkelweggetjes. Een camping of bungalowpark is een ideaal startpunt om de mooiste plekjes van dit verrassende eiland te verkennen.

1. Een natuurlijke keuze: toeristen uit heel Europa kiezen voor Corsica vanwege de prachtige stranden, maar het eiland heeft ook één van de hoogste bergen in het Middellandse Zeegebied, de Monte Cinto van 2706 meter. Geologische rotsformaties langs de kust, zoals de roodgranieten calanques van Piana, zorgen voor een betoverend panorama. Dankzij de hoogteverschillen, watervallen en het typische mediterraanse klimaat biedt het eiland plaats aan meer dan 2000 plantensoorten en een rijke fauna.

2. Een zee aan verrassingen: op Corsica vind je niet alleen drukke stranden met allerlei voorzieningen, maar ook kleine baaien voor rust en privacy. Aan de parelwitte kust en de kristalheldere zee waan je je in het Caraïbisch gebied.

3. Altijd een aangenaam klimaat: het klimaat op Corsica is typerend voor de eilanden in de Middellandse Zee. Dankzij de zeebries is het overdag niet te heet, en door de koele nachten kun je ook in een tentje van je nachtrust genieten. Ontdek het natuurschoon in de bossen en de bergen via verschillende routes en wissel dagen aan het strand af met excursies door het binnenland. Juist het afwisselende landschap maakt Corsica niet alleen een ideale bestemming voor de zomervakantie maar ook in andere periodes van het jaar.

4. Traditie en innovatie: Corsica combineert op een bijzondere manier de charme van de lokale tradities met het massatoerisme. Het laagseizoen is een uitstekende periode om het eiland in al zijn facetten te verkennen, via toeristische routes of gewoon met de auto of de motor. Corsica heeft bovendien een vriendelijke bevolking die zeer trots is op het eiland.

5. Campings en bungalowparken voor elk type vakantie: op Campeggi.com vind je onder meer de volgende Corsicaanse campings: Camping Arinella Bianca in Ghisonaccia (Haute-Corse), met zijn 5 sterren ook geschikt voor de meest veeleisende toerist; Camping Caravaning Isulottu in Centuri (Haute-Corse) in het meest noordelijke puntje van het eiland en Camping La Pomposa in Bonifacio (Corse-du-Sud) in het zuiden. Voor vakantiegangers met bijzondere wensen is er Riva Bella Naturiste Thalasso & Spa Resort in Aleria (Haute-Corse), een 4-sterren naturistencamping.

Meer informatie en vele andere campings en vakantieparken op Corsica vind je hier.

One Response

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.