Proef de beste chocolade tijdens het Origin Chocolate Event

Fijnproevers kunnen hun hart ophalen tijdens het Origin Chocolate Event. De beste chocolatiers komen op 24 oktober samen in het vernieuwde Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Zij laten je daar hun kunsten zien op het gebied van chocolade. Daarnaast kun je alle creaties natuurlijk ook proeven. Er zijn workshops, proeverijen en presentaties. Genoeg voor een foodie om zich een dag te vermaken.

Ontmoet (inter)nationale chocolademakers
Tijdens het Origin Chocolate Event komt de internationale chocoladewereld samen om haar chocolades te presenteren en de daarbij behorende verhalen achter de chocolade vertellen. Hierbij zijn prijswinnaars van de ‘Academy of Chocolate’ en de ‘International Chocolate Awards’ en ze komen onder andere uit Ecuador, Vietnam en Madagaskar. Ook uit eigen land komen meesterchocolatiers: Kees Raat, Metropolitan, en Alexandre Bellion, chocolatier voor diverse sterrenrestaurants. Daarnaast zijn de jonge creatievelingen van Chocolate Explorers aanwezig en natuurlijk de Amsterdamse Chocolatemakers.

Herkomst van chocolade
De trend rond de herkomst van onze voeding wordt ook voor chocolade steeds belangrijker. Steeds meer consumenten verdiepen zich in de smaakverschillen tussen de cacao regio’s en de inbreng van de chocolademakers daarbij. In deze complexe chocolades zijn verschillende aroma’s te proeven. De chocolademakers nemen bezoekers mee in de wereld van goede chocolade. De nadruk ligt daarbij op fine flavour en single origin chocolade, hoogwaardige cacao afkomstig uit één regio. Deze speelt ook een hoofdrol tijdens het 3-gangen chocolade diner in het nieuwe restaurant van het Tropenmuseum op vrijdag 23 oktober.

Proeverijen en presentaties
Het proeven van origine chocolade is vergelijkbaar met het proeven van verschillende soorten koffie en wijn. Tijdens het evenement zijn er vele proeverijen en masterclasses en kunnen bezoekers genieten van de combinatie van deze chocolades met wijnen, speciaal bieren, koffie en thee.

Het evenement is geopend van 10 – 18 uur. Tickets kosten €9,- in de voorverkoop of €16.50,- aan de deur. Hiervoor heb je de hele dag entree en kan je deelnemen aan de proeverijen. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.