Spanje themaland Fiets- en Wandelbeurs

Spanje is gekozen tot themaland van de Fiets en Wandelbeurzen 2016 in Nederland en België. De fiets- en wandelmogelijkheden in het land staan volop in de schijnwerpers tijdens deze evenementen in Jaarbeurs Utrecht (20-21 februari 2016) en Antwerp Expo (27-28 februari 2016).

Van grillige kustlijnen en uitzicht op diepblauwe zeeën tot besneeuwde toppen, bergmeren en vulkaanlandschappen: Spanje heeft het. Te voet of op de fiets leer je het échte España kennen. Je wordt enthousiast begroet in eeuwenoude dorpjes, ruikt de weldadige geur van sinaasappelbomen in bloei en ziet molens langzaam op je afkomen in het immense landschap van de Spaanse hoogvlakte. De Vias Verdes, autoluwe ‘groene wegen’ over voormalige spoorlijnen, bieden inmiddels zo’n 2.000 kilometer fiets- en wandelplezier. En wat te denken van de 15 nationale parken in Spanje, die uitgegroeid zijn tot eldorado’s voor wandelaars, fietsers en mountainbikers?

Vulkaan

Spanje kent tal van fiets- en wandelhighlights. Op Tenerife verheft zich de vulkaan Pico del Teide (3718 m), de hoogste berg van Spanje, in de groene Picos de Europa ervaar je de woestheid van het hooggebergte en in de Sierra de Montsant dwaal je rond in een ruig kalksteenmassief. Via lange-afstandsroutes als de Zilverroute voor fietsers en natuurlijk de pelgrimsroutes naar Santiago maak je kennis met het uitgestrekte Spaanse binnenland, de cultuur en pittoreske dorpjes die ’s avonds volop tot leven komen.

Tijdens de Fiets en Wandelbeurzen komt de Spaanse diversiteit naar voren in het grote Themaland Paviljoen, waar reisorganisaties, touroperators en regio’s de fiets- en wandelmogelijkheden en -arrangementen presenteren. Op een informatiemarkt geven enthousiaste fietsers en wandelaars belangeloos advies over routes en bestemmingen binnen Spanje. En het Themaland Terras biedt alle gelegenheid Spaanse lekkernijen te proeven.

Kijk voor meer informatie op www.fietsenwandelbeurs.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.