Summer sound van Beach Boys opent winterseizoen

The Beach Boys, jazéker ze leven nog!, openen het wintersportseizoen in Oostenrijk dit jaar. Op zaterdag 28 november treden ze op in Ischgl (Tirol) met het ‘Top of the Mountain Opening Concert’. Tijdens het concert brengt de Amerikaanse band alle legendarische hits ten gehore, van Surfin’ en Sloop John B tot Good Vibrations. Wintersporters en muziekliefhebbers kunnen het concert gratis bijwonen op vertoon van een geldige liftpas. Twee dagen eerder, op donderdag 26 november, opent Ischgl als een van de eerste wintersportbestemmingen haar pistes.

Met de single ‘Fun, Fun, Fun’ weten The Beach Boys de juiste snaar te raken voor de start van een nieuw wintersportseizoen in dé lifestyle bestemming van de Alpen. De Amerikaanse band domineerde in de jaren ’60 en ’70 met hun ‘surf sound’ de hitlijsten in Amerika, Europa en Nederland. Zo heeft ‘Sloop John B’ in Nederland de hoogste notering gehaald. Het nummer stond in 1966 vier weken lang nummer één en is dat jaar uitgeroepen tot Hit van het Jaar. De latere single ‘Good Vibrations’ (1966), werd een grote hit met een nummer vier notering in de Top 100. Ook de opvolger ‘Then I Kissed Her’ (1967) kwam met een nummer drie notering in de Single Top 100. De meest recente grote Beach Boys hit ‘Kokomo’ (1989) uit de film Cocktail met Tom Cruise, veroverde een vierde positie in de Single Top 100 en werd alarmschijf.

Het concert start om 18:00 uur in het centrum van het skiresort. Een geldige skipas geeft gratis toegang. Ischgl wordt geroemd om de uitstekende piste-condities, gastronomie, klasse après-ski en goede liftfaciliteiten. Met het concert treden The Beach Boys in de voetsporen van o.a. James Blunt, 30 Seconds to Mars, Robbie Williams, Elton John, Rihanna, Lionel Richie, Pink!, Bon Jovi en Katy Perry die eerder op het podium stonden.
Ga voor meer informatie en boekingen naar www.ischgl.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.