Vijfde Center Parcs-park in Frankrijk


Center Parcs heeft recentelijk zijn vijfde park in Frankrijk, in de regio Vienne ten zuidwesten van Parijs, geopend. Hiermee komt het aantal Center Parcs parken in Europa (België, Duitsland, Frankrijk en Nederland) op 21.

Het nieuwe park le Bois aux Daims beslaat meer dan 26 000 m2 en heeft behalve 800 HQE-gecertificeerde cottages (hoge milieukwaliteit) ook 9 sprookjesachtige boomhuizen. Bovendien biedt het park 60 activiteiten voor alle leeftijden en alle faciliteiten voor een geslaagd verblijf; zoals de Dome, diverse restaurants, een bar, winkeltjes en het tropische zwemparadijs Aqua Mundo.

De eerste dag was het park geheel volgeboekt: 4.500 vakantiegangers bezochten het nieuwe park. Zij kozen voornamelijk voor een weekverblijf en zij kwamen voor het merendeel uit de regio rond Parijs. Ook bij Nederlanders geniet het park grote belangstelling, en niet alleen vanwege het groene, milieuvriendelijke karakter. De 100 vrij rondlopende herten zijn één van de vele aanwezige diersoorten en doen de naam “Hertenbos” alle eer aan.
Met de aanstelling van 600 werknemers is Center Parcs tevens een belangrijke werkgever geworden in het departement Vienne in de regio Poitou Charentes. Hier staat een andere gids voor vakantiehuizen in Frankrijk.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.