Wandelend langs de rand van Nederland

Dolph Cantrijn (49) uit Tilburg is fotojournalist en fervent wandelaar. Hij is op dit moment op pad met zo min mogelijk bagage, mét zijn camera en smartphone, en loopt het avontuur tegemoet. Op 31 juli 2015 startte hij met een 80-daagse wandeltocht langs de rand van Nederland. De route is van dag tot dag uitgestippeld, maar hij weet nog niet waar hij ’s nachts slaapt en wie of wat hij onderweg tegen komt. Hij legt ruim 1600 kilometer af in tachtig dagen, geheel in de traditie van Jules Verne.

Hij vertrok vanaf Poppel, een klein plaatsje op de grens met België, door Limburg, via de Belgische en Duitse grens, langs de Nederlandse kust, weer via de grens met België, terug naar Poppel. Op dit moment is hij 34 dagen onderweg en loopt hij samem met de Burgemeester van Losser in de buurt van Glane door de provincie Overijssel.

Dolph legt onderweg al het moois en bijzonders dat hij tegenkomt vast. Hij vertelt: “Deze lange wandeling ga ik uiteraard vastleggen met foto’s, maar ik ben vooral geïnteresseerd in de verhalen die ik onderweg tegenkom.” Naast de foto’s die Dolph maakt, deelt hij zijn avontuur ook via Instagram, Twitter en Facebook. Zo kan heel Nederland op social media (@VolgDolph en #VolgDolph) meegenieten van alle mooie plekken die hij bezoekt en bijzondere mensen die hij ontmoet. En via zijn site www.volgdolph.nl

Overigens deden de makers van déze site iets soortgelijks in het jaar 2000, toen we de krantenserie Grenzeloos maakten en in 52 afleveringen elke week 30 km van de grens in beeld brachten.

Hier onder een interview met Dolph over zijn beweegredenen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.