Wintersport in Frankrijk krijgt 8,4 als cijfer

Afgelopen winter zijn er meer Nederlanders naar Frankrijk op wintersport gegaan, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van NBTC-NIPO. Afgelopen winter vonden 165.000 Nederlandse wintersportverblijven plaats in de Franse bergen, een stijging van 19.000. Hiermee groeit het marktaandeel tot 17% en behoudt Frankrijk de 2e positie in de markt.

Gemiddeld 35 jaar…

Frankrijk is als wintersportbestemming onder Nederlanders populair onder gezinnen en jongeren. De gemiddelde leeftijd is 35 jaar. Nederlandse wintersporters huizen in Frankrijk graag in appartementen: 68% verkiest deze accommodatievorm boven alternatieven. Skiën blijft veruit de populairste activiteit, maar er wordt ook flink gesnowboard (69% respectievelijk 25%).

Winters Frankrijk valt goed in de smaak: Nederlanders beoordelen het land met een 8,4 en 80% blijft 7 tot 10 nachten, wat significant meer is dan het gemiddelde voor wintersportvakanties. Jean-Marc Silva, directeur van France Montagnes, de organisatie die toerisme naar de Franse bergen promoot, weet hier wel een verklaring voor: “De Franse skigebieden zijn populair dankzij hun grootte, sneeuwgarantie en de accommodaties direct aan de piste. Daarnaast hebben vele wintersportplaatsen speciale voorzieningen voor gezinnen met kinderen, en weten jongeren Frankrijk te vinden voor de goede feesten.”

Vanaf 3 oktober weer skiën in Frankrijk

Aankomend seizoen kan men zijn eerste sporen zetten in de sneeuw van Tignes, dat op 3 oktober open gaat. In Les 2 Alpes gaat de gletsjer open van 24 oktober tot 1 november (herfstvakantie Zuid-Nederland) en vanaf eind november gaat de rest van de Franse skigebieden open.

In onderstaande infografiek is te zien hoe Frankrijk verder scoort.

Wintersport Frankrijk in cijfers.

Wintersport Frankrijk in cijfers.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.