5 Tsjechische stedentrips voor in de herfst

De herfst is de ideale tijd voor een stedentrip. Het is niet zo warm meer, de meeste toeristen zijn weg en het is ook nog goedkoper. Tijd dus om op pad te gaan. Een land met genoeg mooie steden om te ontdekken in Tsjechië. Nu kennen we Praag allemaal als bekende stedentripbestemming, maar er is meer. Laat je verassen door andere mooie steden als Český Krumlov of Pilsen. Hieronder vind je een top 5 van stedentrips in Tsjechië voor deze herfst:

1. Praag
Praag behoort tot de Europese herfstbestemmingen. De stad straalt haar charme uit ook als het kwik daalt. Je kunt de wandelingen door het historische centrum of langs de Moldau mooi combineren met bezoek aan musea, galeries en bezienswaardigheden. Om een paar voorbeelden te noemen:
Kunst: DOX, Kampa Museum, Galerie Miro, Nationale Galerie, Alfons Mucha museum
Interactief: Nationaal Technisch Museum, Petřín of de Praagse dierentuin, die bekend staat als één van ’s werelds beste dierentuinen en het bezoeken waard is elke jaarperiode.
Bezienswaardigheden: Praagse Burcht, Representatiehuis, de mooiste bibliotheek ter wereld het Clementinum, Oud-Nieuwe synagoge of de imposante historische vesting Vyšehrad.
Mocht je het tijdens het wandelen koud hebben, dan kun je gaan schuilen in een van de vele sfeervolle restaurantjes, kroegen of koffiebars zoals Cafe Imperial, Lehka Hlava, Cafe Louvre, Ema espresso bar of één van de hippe zaken in de Krymska straat.
Ook ’s avonds heeft Praag veel te bieden: een boottocht, het theaterleven en bars, clubs en kroegen.
Voor meer informatie ga je naar de website.

2. Český Krumlov
Deze romantische stad in het Zuiden van Tsjechië heeft veel te bieden zoals smalle, knusse straatjes met panden uit de renaissance en gotiek, de Moldau en het kasteel dat boven op de heuvel uitsteekt. Niets voor niets staat Čekský Krumlov op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn: Egon Schiele Art Centrum, Synagoge en het Museum fotoatelier Seidel. Tijdens het slenteren door de kronkelige straatjes kun je je opwarmen in de gezellige tentjes: Depo, Kolektiv, Le Jardin, Apotheka Coctail bar of Kafirna na Starem Plesivci.
Vanuit Český Krumlov kunt u ook uitstapjes maken naar de andere pittorekse steden Holašovice, Tábor, Písek of het kasteel Hluboká dat ook in de winter open is.
Voor meer informatie ga je naar de website.

3. Pilsen
De culturele hoofdstad van Europa 2015 pakt dit jaar extra uit met allerlei culturele projecten en evenementen. Zeker het bezoeken waard voor elke cultuurliefhebber. Een aantal kleine voorproefjes van de culturele projecten en evenementen zijn: Meeting Literature, filmfestival Animanie Fresh Air Gallery, Biennial of Pilsen, Design Meeting, Jazz Without Borders, …
Pilsen blijft nog altijd de stad van bier waar je de Pilsner Brouwerij en het Bier museum kunt bezoeken of zelfs zich in een bierbad kunt ontspannen. Bier is vanuit de oorsprong als cultuur aan de stad verbonden.
Tijdens de wandelingen door deze culturele stad is het aan te raden om een kijkje te nemen bij de Sint Bartholomeus kathedral, Grote Synagoge of het Nieuw Theater.
Meer informatie vind je op de website.

4. Brno
De tweede stad van Tsjechië werkt als een magneet voor iedereen die op zoek is naar originele plekken om te eten en drinken. Je kunt door het centrum van de stad rustig wandelen en op elke hoek van de straat stoppen bij een bijzondere koffieplek of restaurant zoals; cafe Pilat in Romeinse stijl, Atlas geïnspireerd door encyclopedische illustraties, het bistro Franz, het scandinavische urban cafe Skog of het retro café Tři Ocásci.
Maar er valt natuurlijk veel meer te zien dan de koffiehuizen: de vila Tugendhat, het kasteel Špilberk, het ondergronds labyrint Zelný trh, de Sint Petrus en Paulus kathedraal en het stadsplein met het controversiële uurwerk en de Moravische galerie waar je moderne kunst kunt bewonderen. Ben je in Brno rond 11 november? Dan heb je de kans om een van de Sint Maarten wijnfeesten bij te wonen.
Voor meer informatie ga je naar de website.

5. Ostrava
De stad Ostrava levert het bewijs om van een onaantrekkelijk fabrieksterrein in het midden van de stad een levendig cultureel centrum te maken. Dolní Vítkovice is na een transformatie van een oude gashouder omgetoverd tot de multiculturele ruimte GONG voor tentoonstellingen, concerten en diverse andere evenementen. Een ander voorbeeld is de voormalige kolenmijn Hlubina. Deze mijn is veranderd in een Kunstcentrum. Het maakt niet uit of de zon schijnt of het regent, het bezoek aan dit industriele terrein wordt altijd een bijzondere belevenis. Ook andere plekken die heel interessant zijn qua industrie, geschiedenis en cultuur: Cooltour– multi-genre centrum van hedendaagse kunst, de multi-genre club Barrak, restaurant en muziekclub Garage of de Industrial Gallery. Sluit het verblijf in de stad Ostrava op een bijzondere manier af in de cocktailbar Modrá myš.
Meer informatie vind je op de website.

Voor meer informatie over een vakantie naar Tsjechië ga je naar de website.
Foto: Libor Sváček.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.