App voor de noordkust van Denemarken

Een nieuwe app maakt het voor toeristen mogelijk om interessante plekken uit de geschiedenis van de noordkust van Jutland via hun mobiele telefoon te ontdekken. Via teksten en foto’s worden de bezochte plekken in Denemarken uitgelicht en kunnen er op de digitale kaart ook specifieke plekken worden gekozen en lijsten met bezienswaardigheden worden opgezocht. Zo kan de gebruiker zich alvast thuis voorbereiden voor hij of zij op weg gaat.

Openluchtmuseum

Dit alles is een initiatief van Kystmuseet, een cultuurhistorisch museum in de gemeente Frederikshavn. De gemeente omvat een groot aantal gevarieerde kustgebieden en heeft daar op verschillende plaatsen interessante expositieruimten. Het betreft Kystmuseet Skagen, een openluchtmuseum, Kystmuseet Bangsbo, dat veel vertelt over de Tweede Wereldoorlog, Kystmuseet Bangsbo Fort, bestaande uit 80 voormalige Duitse bunkers die door Denemarken tijdens de ‘Koude Oorlog’ werden gebruikt, en Kystmuseet Sæby, gelegen in een havenstadje uit de middeleeuwen dat een kunstenaarscentrum werd.
Niet alleen de exposities zijn fraai, ook de natuurlijke omgeving van dit noordelijke deel van Jutland is een bezoek meer dan waard. Een reis door dit kustgebied, met zowel liefelijke als ruige landschappen en boeiende mensen is een unieke ervaring. Kystmuseet biedt ook een groot aantal bijzondere activiteiten, zoals zeiltochten met een oude kotter langs Grenen, het noordelijke puntje van Jutland, waar de zeeën Kattegat en Skagerrak elkaar ontmoeten.
Meer informatie: Kystmuseet, Administration Dronning Margrethesvej 6, DK-9900 Frederikshavn, T +45 9842 3111, www.kystmuseet.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl/noord-jutland

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.