Blinde bezoekers kunnen Body Worlds ‘zien’ tijdens speciale rondleiding

Anatomiemuseum BODY WORLDS wil weer iets bijzonders doen tijdens Wereld Zichtdag. Daarom organiseren ze op donderdag 8 oktober voor de tweede maal de Blind Day. Op deze dag is de expositie ‘BODY WORLDS: The Happiness Project’ uitzonderlijk toegankelijk voor blinde, slechtziende en doofblinde bezoekers. Bij hoge uitzondering bekijken zij onder begeleiding van een gids enkele geplastineerde lichamen, organen en gewrichten, door te voelen.

Voorlichting
Voorlichting en educatie over het menselijk lichaam is het voornaamste doel van BODY WORLDS. Wetenschapper en anatoom Dr. Gunther von Hagens en Dr. Angelina Whalley vinden dat iedereen de kans moet hebben om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam. Vanuit dit standpunt wordt jaarlijks de Blind Day georganiseerd.

Informatie
De rondleiding op 8 oktober om 14:00 uur is reeds volgeboekt door de stichting Doofblinden in Beweging (DbiB). Voor de rondleiding van 11:00 uur zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Deelnemers dienen zelf voor begeleiding te zorgen. Een speciaal ‘Blind Day ticket’ kost € 20,- en is geldig voor één visueel beperkt persoon en één begeleider.

Reserveer op voorhand online via de website, hier vind je ook meer informatie.
Foto: Carolien Sikkenk – BODY WORLDS Amsterdam.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.