De vijf hotspots van San Sebastian

In tegenstelling tot Madrid of Barcelona kan je in San Sebastian in een heel kort tijdsbestek een hoop zien. En dat terwijl er in San Sebastian minstens net zo veel bezienswaardigheden te vinden zijn. Vermijd de toeristische bus en verken de stad vooral te voet! We hebber er in dit artikel alvast een aantal op een rijtje gezet.

  1. Monte Urgull

San Sebastian wordt gesierd door idyllische baaien en natuurlijk fantastische uitzichtpunten, maar de mooiste uitkijkplek; de Monte Urgull, vind je ten oosten van de oude binnenstad. Deze berg is echt het hart van de stad en staat niet voor niets op nummer 1. Vanaf hier, kan je in alle rust, uitkijken over de Playa de la Concha en de Urumea rivier. Op de top vind je het imposante Castillo de la Mota, dit kasteel staat er al sinds de twaalfde eeuw. Ook staat er een gigantisch Christusbeeld ‘Christo de la Mota’. Neem dus zeker een goede camera mee om dit mooie plekje voor eeuwig vast te leggen.

  1. Parte Vieja

Vanaf de Monte Urgull loop je zo naar de oude wijk. Hier vind je de ene memorabele bezienswaardigheid na de andere. Om te beginnen de Iglesia de San Vincente. Deze kerk in Gotische stijl, is gebouwd in de eerste helft van de zestiende eeuw en wordt gekenmerkt door fascinerende details, zoals Romaanse altaarstukken en een Frans Cavaillé-Coll orgel uit 1868. Vroeger stonden om de oude binnenstad ook authentieke stadsmuren die de stad moesten beschermen tegen indringers. Toch werden de huizen in de oude binnenstad volledig geplunderd en vernield door de legers van Napoleon. Gelukkig bleven de Iglesia de San Vincente, Santa Maria del Coro en het Plaza de La Constitución gespaard.

  1. Santa Maria Del Coro

De basiliek van Santa Maria is is een erg indrukwekkend gebouw in de hoofstraat van San Sebastian. Deze kerk in Barokstijl werd tussen 1743 en 1774 gebouwd en kenmerkt zich door sculpturen van Eduardo Chillida en een altaarstuk dat gewijd is aan de Virgen del Coro, dat is de patroonheilige van de stad.

  1. Palacio de Miramar

Precies op de scheiding van Playa de La Concha en Playa de Ondaretta prijkt het Palacio de Miramar, dit architectonische hoogstandje werd ontworpen door de Engelse Architect Seldon Wornum. Tegenwoordig doet dit gebouw dienst als thuisbasis voor de School of Music en als locatie voor evenementen. Vroeger woonde koningin Maria Cristina hier met haar familie. Niet alleen het gebouw zelf is indrukwekkend maar bij de tuin, die ontworpen is door Pierre Ducasse, is met zorg aandacht aan de details besteed.

  1. Buen Pastor

Dit lijstje sluiten we af met de esthetische Buen Pastor. Deze Gotische kathedraal opende in 1897 haar deuren. De inspiratie voor de bouw van dit kunstwerk werd gehaald uit middeleeuwse kerken die in Duitsland en Frankrijk staan. Dit zie terug in de scherpe naald, kruizen en de kronen op het gebouw. Als je naar binnenloopt, valt je blik gelijk op de kleurrijke glas-in-lood ramen en metershoge koepels. Eindig je wandeling met een bezoekje aan deze romantische basiliek.

Zo zie je dat je in korte tijd heel veel kunt zien in deze bijzondere stad.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.