Feest met winter-elfjes bij Keukenhof

Dit jaar vindt de eerste wintereditie plaats van het succesvolle Castlefest, hét Middeleeuwen en fantasy festival dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt, op Kasteel Keukenhof in Lisse. Op 19 en 20 december 2015 wordt het landgoed van de Keukenhof omgetoverd tot een magische, winterse wereld vol goblins, elfjes, trollen en tovenaars tijdens Castlefest Winter Edition.

Afgelopen zomer vond alweer de 11e editie plaats van het succesvolle Castlefest en meer dan 36.000, veelal verklede, bezoekers genoten van de ongedwongen sfeer, vele acts, bijzondere activiteiten en oogverblindende creaties van de bezoekers. Castlefest Winter Edition 2015 krijgt een bijzondere winterse setting, dat het Middeleeuwen en fantasy thema alleen maar meer fotogeniek maakt. Het festival is kleiner en knusser van opzet. Centraal staan muziek, fantasyschrijvers, goed eten en de gezellige sfeer.

De wintereditie van Castlefest staat in het teken van het Germaanse zonnewendefeest of Yule en de terugkeer van het licht wordt gevierd, nadat de kortste dag van het jaar voorbij is. Kaarten voor het festival zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.castlefest.com.

Ander nieuws: Bond promoot Engeland

  • Engeland grijpt het verschijnen van de nieuwste James Bond-film aan om een campagne te houden in ruim 60 landen om 007-fans te stimuleren Groot-Brittannië – de thuisbasis van Bond – als hun volgende vakantiebestemming te kiezen. Als officiële nationale toeristische partner voor het verschijnen van SPECTRE in de bioscopen maakt de wereldwijde campagne van VisitBritain gebruik van een combinatie van buitenreclame, drukwerk, en digitale en sociale media. Onder andere met exclusieve filmbeelden van achter de schermen van SPECTRE via de speciale campagnepagina VisitBritain.com/spectre.
  • Coca Cola heeft een actie met Walibi Holland: Koop een 250ml blikje Coca-Cola, Fanta of Sprite en ontvang € 6,- korting bij Walibi Holland. Daarnaast maak je ook nog eens kans op Walibi Holland tickets voor jezelf en 5 vrienden.
  • In het kader van de tentoonstelling ‘Keith Haring. The Political Line’ organiseert de Kunsthal een bruisend weekend dat volledig gewijd is aan ‘Revival of the Eighties’. Er zijn daarom bijzondere rondleidingen, lezingen, workshops, muziek, street art, dans en ‘eighties fun’. Zondag 11 oktober is het KunsthalFAMILIEdag met activiteiten voor het hele gezin! Natuurlijk zijn ook de andere tentoonstellingen in de Kunsthal te zien. Kijk voor het volledige programma en tickets op www.kunsthal.nl
  • Op woensdag 21 oktober wordt bij het Museum Staphorst een “Streekgerechtendag” georganiseerd. Op deze dag kunnen bezoekers voor 3 euro genieten van de heerlijke traditionele gerechten die vooral geliefd waren in de herfst/winterperiode. Dat kan tussen 10 en 16 uur. De geuren van de kniepertjes, proemekreuze, snert, broene bonen, stip of boerenjongens komen bezoekers tegemoet op het plein voor het Museum.
  • Nederland krijgt er binnenkort mogelijk 40 hotels bij: Hotel Holland heet het concept van de directie van het in Amsterdam gevestigde Lloyd Hotel en de NS om her en der in Nederland (delen van) stationspanden de functie te geven van hotel.
  • Uit de Telegraaf vandaag: Enkele Italianen komen in opstand tegen de totale verlatenheid van het amfitheater in de Zuid-Italiaanse plaats Santa Maria Capua Vetere, boven Napels. Het is een prachtig, enorm amfitheater uit de tweede eeuw na Christus. Na het Colosseum in Rome is het zelfs het grootste van het Romeinse Keizerrijk.

Video: Test solar rugzak

Als je deze test van de Tespack solar rugzak ziet, dan kan er maar 1 conclusie getrokken worden: niet kopen. De rugzak is te duur en te zwaar al van zichzelf. En dat zonnepaneel ziet er alleen niet uit, maar levert ook nog eens verrekte weinig stroom als je er 10 uur mee in de volle zon loopt.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.