Gouden Eeuw in Keukenhof bestaat uit 7 miljoen bloembollen

Om te kunnen genieten van alle pracht en praal in de lente moet er nu hard gewerkt worden in Keukenhof. De eerste bollen van het kopstuk zijn al geplant: de bloemenmozaïek. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof. Het Keukenhof thema voor 2016 is “Gouden Eeuw”. De periode waarin Nederland een bloeiperiode doormaakte op het gebied van handel, wetenschap en kunst. Dit is ook de periode waarin de wereld werd ontdekt en de tulpenhandel floreerde.

Delfts Blauw
Het nieuwe bloemenmozaïek toont een Delfts Blauw tegel waarin de handel over zee en Amsterdamse grachtenpanden zijn afgebeeld. Het mozaïek is voor het eerst in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Het heeft een afmeting van 250m2. Er zijn 100.000 bloembollen gebruikt; tulp, muscari en crocus. De Gouden Eeuw vormt naast het bloemenmozaïek een inspiratie voor de vele bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen. Nieuw in 2016 zijn een Gouden Eeuw inspiratietuin en een Delfts Blauw tuin.
Keukenhof is in 2016 geopend van 24 maart t/m 16 mei.

Keukenhof Bloembollenmarkt
Kun je niet zo lang wachten? Dan kun je op 9 en 10 oktober terecht op Bloembollenmarkt in Keukenhof. Voor iederen die in zijn eigen tuin bollen wil planten en op zoek is naar bijzondere bolgewassen. Kwekers die zich hebben toegelegd op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan. Bovendien geven de tuinmedewerkers van Keukenhof plantdemonstraties, waarbij zij belangstellenden voorzien van nuttige tips en adviezen. Entree en parkeren zijn gratis.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.