Griezelen met Halloween in Bobbejaanland

Halloween komt steeds dichterbij en dat zie je aan het aantal pretparken dat zich in donkere sferen hult. Ook in Bobbejaanland kun je stevig griezelen rond Halloween. Met de scare zones – twee nieuwe animatiezones- en nieuwe doolhoven laat ’t Plezantste Land haar bezoekers opnieuw huiveren van schrik. Desperado Ghost, een nieuwe indoor show voor 12+, geeft het halloweenprogramma een originele wending en voor de liefhebbers van het echte griezelwerk staan er op 31 oktober en 6 november nocturnes met een bloedstollende monster invasion en afsluitend vuurwerk op het programma.

De Wicked West
Het wilde westen van Cowboystad wordt tijdens Halloween omgetoverd tot de Wicked West scare zone. Volgens de legende werd het centrale plein hier in ruigere tijden aangewend als openbare executieplaats. Onschuldige inwoners en bezoekers werden er teruggevonden aan de galg. Een oud stadsverhaal of je reinste realiteit? Dat zullen de bezoekers in levenden lijve ondervinden… Pik zeker de dansshow op het middenplein mee.

Desperado Ghost indoor show
Wie ouder is dan 12 kan in Wicked West bovendien terecht voor een rondje bibberen en beven met de Desperado Ghost indoor show. Vijf keer per dag kunnen de bezoekers er kennismaken met Reinhilde, het geestenmeisje van Bobbejaanland. Alleen de oudste medewerkers van het park hebben Reinhilde gekend: een stil, fragiel, achterdochtig meisje met een duistere kant. Ze hield iedereen op afstand met haar ijzersterke wil en dominante geest. Sinds halloweenavond van 1963, anderhalf jaar na de opening van het park, is er geen spoor meer van Reinhilde te bekennen…

Haunted Woods
Ook in Adventure Valley, de themazone die ingelijfd werd aan de start van het pretparkseizoen, ben je beter op je hoede: In het speciaal voor Halloween aangeplante Haunted Woods loop je straatanimatoren tegen het lijf. Een herinnering aan deze ‘monster meet & greet’? Maak een kiekje aan de beschikbare fotopunten.

Monster Invasion tijdens halloweennocturnes
Na zonsondergang wordt griezelen pas echt eng. Snuif de halloweensfeer op in een schaars verlicht park, loop griezels tegen het lijf in de kleinste hoekjes van Bobbejaanland en ga tieren en schreeuwen in de doolhoven. Op zaterdag 31 oktober en vrijdag 6 november blijft het park tot 22u open en worden Wicked West en Haunted Woods bevolkt door 60 monsters die niets liever willen dan bezoekers met nachtmerries naar huis sturen (adviesleeftijd: 16+). In Haunted Woods word je achtervolgd door trollen, elfen en angstaanjagende wezens. Ze leiden je weg van het juiste pad, hollen achter je aan als je bang bent en grijpen je met hun takken vast.

Extra attracties voor extra spanning
Het akelige BAZAAR BIZARRE (12+) transformeert een vrolijk circus tot een duizelingwekkende nachtmerrie. Smalle gangen vol spiegels, fluokleuren en schreeuwerige circustaferelen maken het extra moeilijk om de weg naar buiten te vinden. Om nog maar te zwijgen van de bizarre clowns. Zie je dubbel, of zijn ze echt met twee? Zie ik er daar nog één? En vooral… Kan je ze wel vertouwen?
Wie durft te verdwalen in het nieuwe THE DOLL FACTORY (16+), kijkt maar beter uit z’n doppen. Het bloed druipt er van de muren. Hier verzamelt de chirurg ledematen van bezoekers, die hij nadien gebruikt om perfecte lichamen samen te stellen voor de mensen die bereid zijn hier fortuinen voor neer te tellen. 10 acteurs, verdeeld over 265m2 staan klaar om je de stuipen op het lijf te jagen.
Voor meer griezelpret kunnen 16+’ers terecht in het bekende The House of Phobia. Professor Bob demonstreert er zijn gevaarlijk experiment, maar de boel loopt in het honderd. Bezoekers vluchten best zo snel mogelijk het laboratorium uit. Zo niet, lopen ze het risico besmet te raken met een gevaarlijk onbekend virus. Alle medewerkers van het lab zijn er al door getroffen. Ze lijken helemaal gek geworden! Leven ze nog wel?

Kids doolhof (-6) en outdoorshow voor de hele familie
Met het hele gezin kan je terecht bij de nieuwe outdoor dansshow in Cowboystad. De show vol muziek en dans voert jong en oud mee naar de mystieke sferen van Weird West. De guillotine, gevangenis en de galg zorgen alvast voor de nodige spanning. De allerkleinsten met lef kunnen met vogelverschrikkers op pad in het kindvriendelijke kids maze. Trick or treat? Vooral treat!

Voor meer informatie over Halloween in Bobbejaanland ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.