Innsbruck ook leuk in de herfst

Innsbruck staat vooral bekend als wintersportbestemming, maar ook in andere jaargetijden is er genoeg te doen op deze vakantiebestemming. Zoals samen met de kinderen de natuur in en spelenderwijs actief bezig zijn. Dat kan in het nieuwe ‘Generationen-Motorikpark’ op de Muttereralm vlakbij Innsbruck. Sinds dit jaar vormt dit kleine in 1990 heropende skigebied ook in de zomer en herfst een ‘avonturenberg’, met een behendigheidsparcours en mogelijkheden voor ‘trike downhill’, mountainbiken en wandelen van alm naar alm. De Tiroolse hoofdstad Innsbruck is altijd dichtbij voor shoppen en cultuur. Dit maakt Innsbruck en “Abenteuerberg Muttereralm“ is een nog onontdekte familie-herfstbestemming.

In evenwicht met de natuur
De Muttereralm een klein maar fijn skigebied aan de rand van Innsbruck bij het plaatsje Mutters. In 2006 zijn hier twee moderne cabinebanen gebouwd, op een steenworp van de populaire natuurcamping aan de Natterersee bij het plaatsje Natters. Buiten het winterseizoen luistert het skigebied naar de naam “Muttereralmpark”. Sinds deze zomer is er het ‘Generationen-Motorikpark’: een avonturenpark voor het hele gezin waar behendigheid, evenwicht, coördinatie en lenigheid op de proef worden gesteld. Het natuurpad bestaat uit 15 oefeningen en is kinderwagenvriendelijk.

Actie en ontspanning
Verder vind je er een avonturenspeelplaats waar kanalen en door waterkracht aangedreven ‘bouwsels’ centraal staan, waar je echte boomhutten in kunt klauteren of met het hele gezin als echte goudzoekers op schattenzoektocht kunt gaan. Na alle actie en inspanning kom je bij het aangelegde bergmeer helemaal tot rust. Pal naast de Muttereralm-gondel bevindt zich het bergrestaurant waar Markus Schenk niet alleen kookt maar ook zijn eigen brood, taarten en ijs maakt. Lunch en diner eens in het restaurant of op het terras met uitzicht op het Inntal.

Nieuwe mountainbike downhillroute
Nieuw deze zomer is de mountainbike downhillroute van de Muttereralm, die ook voor beginners en licht gevorderden goed te doen is. Laat je met de lift omhoog voeren om daarna naar beneden te sturen, of kies voor de Mutterer Mountain Carts. Ook voor liefhebbers van klassiek mountainbiken of hiken en wandelen biedt de Mutteralm volop mogelijkheden.

Voor meer informatie over een vakantie naar Innsbruck ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.