Nieuwe fietsrondjes voor Giethoorn en Weerribben

Overijssel heeft er sinds kort twee nieuw bewegwijzerde fietsroutes bij. Het gaat om routes in de regio WaterReijk: Rondje Giethoorn-Blokzijl en Rondje Weerribben. Deze routes volgen het bekende knooppuntensysteem voor fietsers. Speciaal hiervoor is ook een routeboekje ontwikkeld.

De fietsroutes worden ondersteund door het online magazine www.enwatdrijftjou.nl. Één van de favoriete locaties langs de route is het Bezoekerscentrum de Wieden in Sint Jansklooster, ook omdat je hier op kunt stappen aan boord van de Ecowaterliner. Het Rondje Giethoorn-Blokzijl is 40 kilometer lang en voert langs kanalen, meren, plassen en sloten. Vanaf Giethoorn voert de route onder andere via het pontje van Jonen naar Dwarsgracht, Blokzijl, Belt-Schutsloot en Wanneperveen.

Het Rondje Weerribben is 29 kilometer lang en gaat dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. De routes worden gemarkeerd door de “rondjesborden” in de berm en elk jaargetijde bieden de routes een nieuw decor om doorheen te fietsen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.