Speel levensgroot Stratego in het Nationaal Militair Museum

Fans van het spel Stratego kunnen hun hart ophalen in het Nationaal Militair Museum. Het weekend van 28 en 29 november staat het museum namelijk in het teken van dit bordspel. Omringd door een militaire collectie bestaande uit tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters geeft Tim Slagboom, de huidig Nederlands Kampioen Stratego, tips en deelt hij zijn winnende tactieken in een speciale workshop. Daarnaast kunnen bezoekers een spelletje wagen tegen Tim en andere Stratego kampioenen, levensgroot Stratego spelen en op zoek gaan naar de vlag die verborgen is in het museum.

Strategoweekend
Het Strategoweekend in het Nationaal Militair Museum biedt jong en oud de kans om alles te weten te komen over Stratego en de speltactiek te verbeteren. Tegen het decor van het museum kan iedereen het opnemen tegen Stratego kampioenen. Op zaterdag en zondag kan er om 11.45 uur gestreden worden tegen Tim Slagboom, de huidig Nederlands kampioen en Wereldkampioen van 2014, en om 15.00 uur tegen Anjo Travaille, Nederlands Kampioen Barrage (Stratego met 8 spelstukken) en tevens voorzitter van de Strategobond. Op zaterdag kan iedereen het om 13.30 uur opnemen tegen de Wereldkampioen Junioren Vince van Geffen (13 jaar), zijn vader Johnny van Geffen (oud Wereldkampioen) en broer Sem van Geffen (Nederlands Kampioen Junioren 2014, 11 jaar). Op zondag om 13.30 uur kunnen bezoekers het duel aangaan met een Junioren sterspeler. Iedereen die deze kampioenen durft uit te dagen voor een duel, wordt sowieso beloond met een kleinigheidje. Wil je zeker zijn van een duel tegen een Stratego kampioen? Meld je dan vast aan via de website. In het weekend zelf zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Levensgroot Stratego
Bezoekers die graag de Stratego uitdaging aangaan met hun eigen familie of vrienden kunnen hun strijd leveren op een levensgroot Strategospeelbord met reusachtige speelstukken. Ook kunnen kinderen proberen de echte vlag te veroveren, die in het museum verstopt is. De zoektocht leidt langs de levensechte spelstukken en een aantal objecten die een directe link hebben met Stratego. Bezoekers kunnen op de foto met de levensechte figuren uit het Strategoleger en luisteren naar waargebeurde verhalen van strategische missies van militairen.

Tijdens het Strategoweekend worden de reguliere entreeprijzen van het Nationaal Militair Museum gehanteerd: € 9,75 voor volwassenen en € 4,75 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kijk voor het volledige programma op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.