Streetart in Madurodam

Street Art Festival Den Haag 2015 begint vrijdag 16 oktober in Madurodam. Het festival staat dit jaar in het teken van kinderen die minder makkelijk met kunst en cultuur in aanraking komen, bijvoorbeeld omdat dit van huis uit niet gestimuleerd wordt of omdat de ouders te weinig geld hebben. Street Art biedt ze vaak wel die mogelijkheid, ook omdat het een laagdrempelige en aansprekende kunstvorm is, gebaseerd op iets dat kinderen vaak zelf op straat doen: tekenen met stoepkrijt. Tijdens het Street Art Festival krijgen ze de kans om samen te werken met topkunstenaars uit binnen- en buitenland.

Het Street Art Festival Den Haag 2015 wordt gehouden van 16 t/m 18 oktober, vlak voor de deur van Madurodam. Gedurende die dagen kunnen bezoekers de internationale street artists live aan het werk zien, terwijl ze hun eigen interpretatie van het thema ‘Nederland en Water’ uitwerken. Het laatste nieuws over het evenement is te volgen op Facebook: https://www.facebook.com/streetartfestivaldenhaag

Ander nieuws: Air France staking?

  • Medewerkers van KLM zijn ongerust over mogelijk weer een staking van Franse piloten. Er zouden 2900 banen op de tocht staan, waaronder die van 700 piloten.
  • Als je zelf dit rijtje zou moeten maken uit het hoofd, dan lukt het je niet, maar als je het leest ben je het er mee eens: Acht typische toeristen die je overal tegen komt.
  • De site Roadwarrior Voices heeft vier tips waardoor je transatlantische vluchten goedkoper kunt boeken.
  • Een najaarsvakantie op het Spaanse eiland Formentera biedt voordelen ten opzichte van het hoogseizoen. Op het eiland is het nog gemiddeld 23 graden en de hotels bieden aantrekkelijke tarieven voordat zij hun deuren voor het winterseizoen sluiten. “Niet alleen de prijs is extra aantrekkelijk in oktober”, zegt Carlos Bernus, marketing manager van de VVV Formentera. “ook is het rustiger op het eiland en heb je al snel een privéstrand”.

Video: Weekend Parijs in 5 minuten

Paris Day & Night from Teeter-Totter-Tam on Vimeo.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.