Voetbalmuseum in Dortmund heropend

In Dortmund is gisteravond het Duitse Voetbalmuseum heropend met enige feestelijkheden. Hannelore Kraft (SPD) zei bij de opening ervan overtuigd te zijn dat het nieuwe complex “een pelgrimstocht” is. Het museum moet 270.000 bezoekers per jaar trekken om lonend te zijn, maar de initiatiefnemers hebben daar alle vertrouwen in, omdat ‘Duitsland een voetballand is’. Het museum beslaat 7700 vierkante meter en er zijn in totaal 1500 stukken te zien, waar onder ook de oorspronkelijke bal uit de WK-finale van 1954. In bijgaande reportage is te zien dat het voor bezoekers een grote selfie-waarde heeft, omdat je met veel voetbalhoogtepunten op de foto kunt.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.