Wat weet je van onze eigen Spongebobs?

Met een beetje fantasie zou je de bewoners van Flevoland allemaal SpongeBob kunnen noemen. Ze leven immers ook onder de zeespiegel. Maar het veroveren van hun leefgebied op de bodem van de Zuiderzee is met minder hol gelach gepaard gegaan als in de tekenfilmserie. Flevoland is gebouwd op het zweet en het doorzettingsvermogen van duizenden pioniers. Het is een deel van onze vaderlandse geschiedenis dat uniek is voor Nederland en daarbuiten. Het Zuiderzeeproject is tenslotte het grootste inpolderingsproject ter wereld.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis (oktober 2015) worden er daarom in Flevoland allerlei activiteiten georganiseerd. Diverse lezingen, workshops en tentoonstellingen laten de Flevolander en mensen van buiten Flevoland kennis maken met de bijzondere geschiedenis van Flevoland. Alle activiteiten zijn ook te vinden op ookflevoland.nl/geschiedenis.

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Verder vandaag in het nieuws

Als uitsmijter hebben we vandaag nog twee leuke trips op de kaart gezet: Eentje met tips voor een bezoek aan het Griekse eiland Samos en de andere over een bezoek aan het paleis van de voormalige dictator Ceaușescu.

Foto: Nieuw Land Erfgoedcentrum (bewerkt)

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.