WEEKEND: Opening Waterliniemuseum

WEEKEND 10 oktober – 11 oktober 2015: De opening van het Waterliniemuseum Fort Vechten is dit weekend. Het nieuwe museum bestaat naast een tentoonstellingsgebouw uit een openluchtdeel waar kennis kan worden gemaakt met de Hollandse Waterlinie en zijn geschiedenis. Hiervoor is de situatie van circa 1880 gereconstrueerd.

Fort bij Vechten is een van de grootste en fraaiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De strategische ligging op het snijpunt van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie maken het fort geschikt als hét icoon van de Waterlinie. In het museum wordt het  verhaal verteld over de verdediging van Nederland met de hulp van water.

Verder dit weekend:

 1. Expositie in Brabant over hoe Van Gogh beroemd werd.
 2. Het is Kinderboekenweek met tal van activiteiten verspreid over het land.
 3. Op zondag 11 oktober organiseert Het Groninger Landschap het Paddenstoelenfestival op Landgoed Ennemaborgh. Deelnemers kunnen van 11.00 tot 17.00 uur op zoek naar de vele tientallen soorten paddenstoelen die op het Landgoed voorkomen.
 4. De film van Herman Brood gaat in premiere in Zwolle.
 5. Expositie in Den Haag over onze eetcultuur.
 6. Op zaterdag 10 oktober vindt bij RHC Groninger Archieven de Dag van de Groninger Geschiedenis plaats.
 7. En in Zutphen is de Nationale Bokbierdag.

Ander nieuws:

 • Zonder internet onderweg kan bijna niemand meer. Misschien is dit dan een oplossing: Vandaag start de Kickstarter-campagne voor de Veiltower, de ‘super-router’ voor veilig (draadloos) internet. Het apparaat combineert design en router, Wi-Fi, firewall, VPN en anti-virus in één beveiligingsoplossing voor (mobiel) internetgebruik.
 • Een reactie op de bezuinigingen bij Air France/KLM: Volgens WTC.nl en Vliegtickets.nl is het Nederlandse publiek juist tevreden met het bredere aanbod. Phillippe de Knijff van dit bedrijf: “De reacties die wij van onze klanten ontvangen zijn voornamelijk positief. Op de Europese vluchten zorgt het bredere aanbod van low cost carriers veelal voor een beter tarief en op de langeafstandsvluchten zijn er verschillende maatschappijen, zoals de Gulf carriers, die een significant betere service bieden dan KLM. Het stabiliseren van de Nederlandse economische positie is belangrijk, maar is volgens mij niet alleen afhankelijk van slechts één hele sterke nationale luchtvaartmaatschappij.”
 • Het verkeersbureau van New Zealand heeft een prachtig promo-filmpje van het land laten maken, maar aan het eind bleek er 1 foutje in te zitten, waarna de beelden weer offline zijn gehaald. De video is hier echter nog te zien.
 • Natuurmonumenten willen niet dat er meer vakantiehuisjes in de kuststrook gebouwd worden. Initiatiefnemers van de petitie ‘Geen strandhuizen Schouwse kust’ weten zich inmiddels dan ook verzekerd van een brede ondersteuning. De petitie is momenteel door meer dan zeventienhonderd tegenstanders ondertekend.
 • Staatsbosbeheer verwelkomt op zijn natuurkampeerterreinen steeds meer kampeerders met een camper. Op 11 kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn vanaf heden faciliteiten voor campers, zoals stortplaatsen voor douche- en afvalwater en losplaatsen voor het toilet. De lijst met campings staat hier.

 

Video: Wat is er leuk aan de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs

De Kampeer- en Caravan Jaarbeurs in Utrecht opent morgen, 7 oktober. De redactie van Elkedagvakantie is er ook om er verslag van de doen. Hierbij vast een opwarmertje

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.