WiFi inmiddels onmisbaar op campings

Kamperen is al lang niet meer helemaal back to basic. Nu kan dat natuurlijk nog steeds, als je dat graag wil, maar veel campings spelen wel in op de behoefte om altijd verbonden te zijn. Inmiddels neemt driekwart van de kampeerders namelijk een laptop of tablet mee. Daar moet je dan wel wat mee kunnen op je vakantiebestemming. WiFi is daarom onmisbaar voor kampeerders blijkt uit onderzoek van de organisatie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. 84% van de respondenten had WiFi tijdens zijn laatste vakantie en maakte daar ook dankbaar gebruik van.

Internet op de camping
Ze gebruiken internettoegang voor het controleren van het weerbericht (79%), contact met het thuisfront (75%), het opzoeken van informatie in de omgeving (71%) of het oriënteren op de volgende camping (53%) tijdens de rondreis. Van de kampeerders die de beschikking hadden over wifi op de camping, geeft 52% aan dat het gebruik op de hele camping (inclusief de eigen kampeerplek) gratis was. 24% betaalde alleen voor wifi op de eigen kampeerplek (wel gratis in gemeenschappelijke ruimten) en 22% van de kampeerders kampeerde op een camping met uitsluitend betaalde wifi: gemiddeld € 3,60 per dag. Kampeerders zijn stellig over internettoegang op de camping: 80% vindt een camping zonder wifi eigenlijk niet meer van deze tijd.

Top-5 gadgets en accessoires
De organisatie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs maakte op basis van het onderzoek een Top-5 van noodzakelijke accessoires, spullen en gadgets die kampeerders niet willen missen op vakantie:
1. Navigatiesysteem (85%)
2. Tablet (74%)
3. Laptop (51%)
4. Radio/cd speler (49%)
5. Televisie (47%).
Uit het onderzoek blijkt ook dat 43% van de caravanbezitters inmiddels een mover heeft onder het mobiele vakantiehuisje: dat voorkomt veel duwen en trekken bij het op de plaats manoeuvreren van de caravan.

Voor meer informatie ga je naar de website of bekijk onze eigen reportage van de beurs.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.