3 bijzondere overnachtingen in het Spaanse Navarra

Er zijn zoveel verschillende manieren om je vakantie bijzonder te maken en overnachten is daar één van. Ook in de Spaanse regio Navarra vind je een paar mooie hotels, al staat de regio vooral bekend om de mooie natuur, de cultuur en gastronomie. Overwin bijvoorbeeld je hoogtevrees en breng de nacht door in de top van de bomen, ben één met de natuur in de grotten van Bardenas Reales of logeer op het platteland. Hieronder vind je 3 bijzondere overnachtingen in de regio:

Casa Cueva Bardenas
Dit grottencomplex ligt in de zone La Ribera, bij de ingang van het Parque Natural Bardenas Reales. Dit park met een semi-woenstijnachtig landschap van 42.500 hectare groot is door Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Het complex bestaat uit 8 grotten met 4 of 8 slaapplekken. Wees echter niet bang dat je ook ervaart hoe hard de grond van een grot slaapt; primitief zijn de grotten namelijk absoluut niet. Ontdek Bardenas Reales te voet, te fiets, te paard of met een auto en neem een duik in het nabijgelegen zwembad.

Basoa Suites – A suite at the top of a tree
Op 30 minuten rijden van Pamplona ligt het bos van Amati in Lizaso. In dit eikenbos vind je in de toppen van de bomen wel een heel bijzondere plaats om te overnachten: 4 luxe boomhutten. De tweepersoons suites hebben elk een balkon en verwarming voor de koudere nachten. Het ontbijt wordt bij je boomhut afgeleverd in een mandje, dat je met een touw omhoog haalt. Zowel het ontbijt als diner worden bereid met verse lokale producten.

Hotel Señorio de Ursua
De regio Navarra is het plattelandstoerisme populair: je vindt er meer dan 600 pensions en hotels op het platteland. Logeren op het platteland betekent dat je direct in contact staat met de lokale bevolking en hun tradities en gewoonten. In het noorden van Navarra vind je een 17e eeuwse boerderij, die omgetoverd is tot accommodatie. Hotel Señorio de Ursua heeft 19 stijlvol ingerichte kamers, waar je direct een landelijk gevoel bij krijgt. Zomers begint je dag met een ontbijtje in de tuin, in koudere tijden lees je een boek naast de openhaard. Na een dag de groene omgeving te hebben verkend, kom je helemaal tot rust in de Spa met stoomcabines, een sauna en jacuzzi.

Voor meer informatie over een vakantie naar Navarra ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.