6 wereldsteden met goedkope luxe hotels

Luxe hoeft niet altijd duur te zijn. Als je op zoek bent naar je volgende stedentrip, dan hoef je op je overnachting in ieder geval niet in te leveren. Slapen in een groot en zacht bed, wakker worden met een ontbijt en ontspannen in het welnesscentrum van het hotel. Dat is waar je van wil genieten in een luxe hotel, maar dat hoeft helemaal niet zoveel te kosten als je denkt. Hoewel uit de Hotel Price Index van Hotels.com blijkt dat hotelkamerprijzen in de eerste helft van 2015 wereldwijd met 1% stegen, hadden Europese reizigers in enkele populaire bestemmingen aan drie briefjes van vijftig genoeg om in een vijfsterrenhotel te overnachten.

Betaalbare wereldsteden
Jezelf flink in de watten leggen in een riant hotel, maar genoeg budget overhouden om tijdens je verblijf ook andere leuke dingen te doen? Dan kun je naar het Poolse Warschau, waar Europese reizigers in een vijfsterrenhotel gemiddeld €104 per nacht betaalden. Ook in Pisa (€ 143) genoten reizigers net een beetje meer dankzij de lage prijs voor een overnachting in een vijfsterrenhotel. De rekening bleef ook onder de € 150 per nacht in de wereldsteden Tallinn (€ 144), Caïro (€ 148), New Delhi (€ 149) en Istanbul (€ 149).

Drie sterren in Amsterdam
In eigen land betaalden Europese reizigers gemiddeld € 139 per nacht voor een driesterrenhotel. In Amsterdam kostte een tweesterrenhotel € 112 per nacht. Voor € 171 per nacht hadden zij een kamer in een viersterrenhotel en voor een Amsterdams vijfsterrenhotel betaalden zij € 263 per nacht.

Zes wereldsteden waar Europese reizigers in de eerste helft van 2015 € 150 of minder betaalden voor een nacht in een kamer van een vijfsterrenhotel:
1. Warschau, Polen€ 104
2. Pisa, Italië€ 143
3. Tallinn, Estland€ 144
4. Caïro, Egypte€ 148
5. New Delhi, India€ 149
6. Istanbul, Turkije € 149

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.