8 redenen om verliefd te worden op Zwitserland

Zwitserland is natuurlijk al een bekende bestemming in de winter. Er zijn dan ook genoeg redenen om van het land te houden. Liefde staat dan ook centraal in de nieuwe campagne van Zwitserland Toerisme. Met de hashtag #inLOVEwithSWITZERLAND kunnen liefhebbers op social media-kanalen hun eigen liefdesverhaal, ervaringen en tips in Zwitserland delen, in de vorm van foto’s, video’s en/of verhalen. Op een digitale kaart van Zwitserland verschijnen de op Twitter, Facebook of Instagram geplaatste berichten, die voorzien zijn van de hashtag. Zo kunnen reizigers over de hele wereld elkaar inspireren voor hun volgende reis naar Zwitserland. Heb je nog wat overtuiging nodig? Dan vind je hieronder 8 redenen om verliefd te worden op Zwitserland:

1. Romantische chaletdorpen
De rust die de Zwitserse bergwereld uitstraalt, vertaalt zich ook in de accommodaties. Geen artificiële skidorpen, geen hoogbouw maar dorpjes met kleine hotelletjes die passen in de omgeving. Voorbeelden van romantische Zwitserse bergdorpen zijn Bergün, Champéry, Elm, Grimentz, Lenk, Mürren en Scuol.

2. Berglucht
Zwitserland geldt als één van de schoonste landen ter wereld en de berglucht heeft daar alles mee te maken. Extra schoon is de lucht in plaatsen waar je niet met de auto kunt komen. Zwitserland telt 9 autovrije vakantiebestemmingen: Zermatt, Saas-Fee, Bettmeralp, Riederalp, Wengen, Mürren, Rigi, Stoos en Braunwald.

3. Panoramareizen
In Zwitserland kun je goed reizen met de trein. Je reist comfortabel naar de verste uithoeken van het land en krijgt het panorama van de Zwitserse bergwereld er gratis bij. Een hoogtepunt is een winterse rit met één van de panoramatreinen. De Glacier Express van St. Moritz naar Zermatt is een bekend voorbeeld: ogen kom je tekort tijdens deze acht uur durende rit door het Zwitserse landschap.

4. Sneeuwzekerheid
48 vierduizenders, 29 skigebieden tot een hoogte van 2800 meter of meer en 11 wintersportplaatsen op minimaal 1800 meter hoogte: dankzij de hoge ligging van zijn skigebieden staat Zwitserland bekend als een van de sneeuwzekerste Alpenlanden. Ook in een relatief sneeuwarme winter ligt er in Zwitserland doorgaans voldoende op de pistes om plezier te hebben op de lange latten. Een goed voorbeeld vormt het skigebied van Saas-Fee, dat tot 3600 meter reikt.

5. Romantische skihutten
Je ziet ‘m in de verte al liggen en wilt er zo snel mogelijk naartoe skiën: een echte skihut. Verwacht hier geen strak design, maar wel een gezellige, persoonlijke sfeer en heerlijk eten. Hotel-Restaurant Oeschinensee bij Kandersteg, uit 1892, is een goed voorbeeld. Al vijf generaties lang zwaait de familie Wandfluh hier de scepter. De familie heeft ook een biologische boerderij, waar veel van de huisgemaakte specialiteiten vandaan komen.

6. Zwitserse kwaliteit
In Zwitserland wordt Kwaliteit met hoofdletter K geschreven. Zwitsers gaan er prat op het beste van zichzelf te geven en zijn erg trots op hun ‘Swiss Made’ producten, met veel passie ontworpen. ZAI is een merk van handgemaakte design ski’s dat in 2003 werd opgericht door de Zwitser Simon Jacomet. In zijn atelier in Disentis kun je je eigen design ski’s ontwerpen en uittesten.

7. Pistes
Zwitserland biedt veel skiplezier; pistes zijn er in alle soorten en maten. Lang, kort, breed, smal, blauw, rood of zwart: er is voor elk wat wils. Sommige afdalingen zijn echter legendarisch, zoals de Lauberhornafdaling in Wengen, de Piste de l’Ours in Veysonnaz en de Parsennafdaling in Davos Klosters. Zwitserland Toerisme heeft 100 droompistes in het land op een rij gezet.

8. Kaas en chocolade
Liefde gaat door de maag. Met dat gezegde in hun achterhoofd weten de Zwitsers hun gasten ook te verleiden. Na een actieve dag op de pistes kun je dan ook genieten van een typisch Zwitsers gerecht met gesmolten kaas, zoals raclette, kaasfondue of croute au fromage. Het is wel altijd de kunst om wat ruimte over te laten voor een andere nationale delicatesse: Zwitserse chocolade. Op MySwitzerland.com staat een overzicht van nationale en regionale specialiteiten uit Zwitserland.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.