Bekijk Nederlandse campings nu virtueel

Voordat je een camping boekt wil je eigenlijk wel weten waar je terecht komt. Je kijkt natuurlijk naar de reviews en de foto’s op internet, maar dit kan je nog geen volledig beeld geven. Met de nieuwe functie van Elke Plek kun je nu op een camping rondlopen, gewoon thuis vanaf de bank. Ze komen namelijk met de virtuele viewer. Dit is een optie op de site waarmee door middel van een mobiele telefoon en een Virtual Reality (VR) bril (Google Cardboard) een kijkje kan nemen op het campingterrein of in een vakantiewoning.

Virtual Reality
Voor recreatieondernemers biedt het een extra mogelijkheid om hun bedrijf op unieke wijze via Elke Plek te presenteren. Hiermee is Elke Plek de eerste boekingswebsite in de recreatiesector die VR-techniek landelijk aanbiedt. In de vastgoedbranche zijn al de eerste serieuze stappen gemaakt met de VR-techniek. In de recreatiesector gaan die ontwikkelingen nu komen. “De recreatiebranche in Nederland is nog erg low tech. Daardoor ontstaat het gevaar dat de verbinding wordt verloren met de gast, die op zoek gaat naar handige boekingssites waar hij alle informatie kan vinden die hij zoekt .” Aldus Jeroen Wilhelm, mede-oprichter van Elke Plek. “Wij willen de recreatiebranche helpen te ontwikkelen op technologisch vlak. De volgende stap zal zijn om 3D effect toe te voegen zodat we het virtuele effect nog beter kunnen versterken.”

Foto’s
Je hoeft geen aparte software te installeren als je een virtuele rondleiding wil maken. De recreatieondernemer moet wel zorgen dat de juiste foto’s beschikbaar zijn. Elke Plek ondersteunt de ondernemer in het organiseren van de juiste fotografie door middel van een samenwerking met een landelijk netwerk van fotografen en het bieden van het juiste technische platform.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.