Bijkomen van de drukte in het Antwerpse Kempen

De herfst is een prachtige tijd om de bossen in te gaan. Zeker omdat we weer vol in de drukte van het dagelijks leven zitten, kan het heerlijk zijn om een korte break te nemen. Even genoeg van overvolle agenda’s, deadlines en to-dolijstjes? Na een wandelvakantie in de Kempense bossen kun je er weer tegenaan. In de nieuwe reisgids ontdek je 15 herfst- en winterwandelingen, inclusief logeer- en bezoektips.

15 topwandelingen
De nieuwe reisgids Kempen en de website presenteren 15 wandelingen, verspreid over de regio. Van een buggyvriendelijk traject om samen met de kinderen uit te proberen tot een avontuurlijke laarzenwandeling. Je doorkruist bossen, riviervalleien en natuurgebieden. Met daarbij absolute toppers als Wortel-Kolonie en het Turnhouts Vennengebied, maar ook onbekende parels als het Olens Broek, het Grote Netewoud of Scheps. Tijdens je trip wijzen de rood-witte borden met knooppuntennummers de weg. In de aanbevolen cafés, tavernes en brasseries in de buurt geniet je van een drankje en veel Kempense gezelligheid.

Overnachten
Met de extra logies- en bezoektips maak je van je wandeling meteen een korte vakantie. De logeeradressen variëren van basic (bivakzone te midden van de natuur), kindvriendelijk (vakantiewoning bij de boer) tot luxueus (viersterrenhotel met zwembad en sauna). Ook hartje herfst en winter vermeldt de Kempense evenementenkalender uitjes, waaronder een biertroefroute, culinaire gps-tocht of feeërieke avondwandeling.

Kempenkuur winnen
Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters: “Geen betere plek om in het najaar je batterijen op te laden dan de Kempen. Buiten valt er evenveel te beleven als binnen. Ideaal om er de komende maanden even tussenuit te knijpen met je liefste, familie of vrienden. We kennen allemaal wel iemand die zo’n deugddoende tussendoorvakantie verdient. Nomineer hem of haar hier.”

Voor meer informatie ga je naar de website.
Foto: Toerisme Provincie Antwerpen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.