Caravan huren van een particulier: Camptoo

Laten we beginnen met een stelling: Je kunt een vakantie net zo duur maken als je zelf wilt. Op pad met je duim en een rugzak liftend langs de Europese wegen, tot een camper met zijn eigen garage voor een kleine stadsauto voor onderweg. Het kan allemaal. Wie een beetje kritisch is op de kosten kan zichzelf een hoop besparen. Zo is het hebben van een caravan nog vrij prijzig, vooral als je kijkt naar het beperkte deel van het jaar dat je zo’n ding gebruikt. Buiten die drie of vier weken zomervakantie en misschien nog een weekje in voor- en najaar staat ie in de stalling. En die kosten, plus die voor verzekering en onderhoud, lopen door.

Vanuit dat idee is de het bedrijf Camptoo ontstaan.

Het bedrijf Camptoo bemiddelt voor particuliere caravan- en camperbezitters. De start was in januari 2015 met tien caravans en campers. In de zomer waren dat er al meer dan 100. Die honderd voertuigen waren in juli en augustus negentig procent van de tijd de weg op. Behoefte is er dus, zegt Martijn Peeters van Camptoo. “Een caravan of camper brengt hoge kosten met zich mee, en dan zijn de inkomsten heel prettig.” Bemiddelingsbureau Camptoo regelt de contracten, betaling, verificatie van de huurder en bemiddeling bij schade. Op verzoek kan de huurder de caravan bij Camptoo ophalen en inleveren. Peeters: “Wij brengen de mensen via onze website bij elkaar. Het is aan de huurder en verhuurder zelf of het tot een overeenkomst komt.” [BRON]

Maar er zijn inmiddels meer initiatieven op dit gebied. Zo is het ook mogelijk via deze onderstaande sites een caravan of camper van een particulier te huren. Reken daarbij op bedragen van zo’n 700 euro voor drie weken zomervakantie.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.