Chic dineren bij de buren: Airdnd

De nieuwe deel-economie kent inmiddels vele varianten. Van het delen van je woning met toeristen via Airbnb.nl is het een kleine stap naar het delen van maaltijden. Dat kan sinds kort via de site Airdnd.nl, waarbij de middelste letters staan voor ‘dineren’. Het gaat namelijk niet om kliekjes of zomaar een warme hap, die je via thuisafgehaald.nl kunt krijgen.

Via Airdnd.nl zijn inmiddels 700 ’thuisrestaurants’ ingeschreven. Dat zijn mensen die van koken houden en daar graag ook nog een centje aan overhouden. Op de site kun je zoeken op woonplaats. In een plaats als Zwolle zijn drie thuiskoks te vinden waar je een gezellig avondje uit kunt regelen. Per kok staat dan vermeld: waar je als gast wordt ontvangen (landhuis, appartement etc.), waar de eettafel staat, hoeveel zitplaatsen er zijn, hoeveel jaren kookervaring de host heeft, of je (gratis) kunt parkeren, op welke dagen geboekt kan worden en waar de boodschappen worden ingekocht.

Inmiddels zijn er tegen Airdnd al wel klachten geuit door de professionele horeca-sector, die dit concurrentie-vervalsing vindt. De huiskoks hoeven immers niet te voldoen aan allerlei hygiëne- en brandveiligheidseisen. Het is echter de vraag of zulke protesten dit soort initiatieven tegenhoudt. Airbnb en taxi-service Uber hebben in feite al het tegendeel bewezen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.