De meest originele hoteldeurhangers ter wereld

We kennen allemaal de standaard hangers die je op je deur hangt in hotels. Dit moet ervoor zorgen dat het kamermeisje niet per ongeluk bij je naar binnen loopt, in een beetje een ongemakkelijke situatie. Meestal staat er dan gewoon ‘Niet storen’ op, maar in sommige hotels gaan ze daar iets creatiever mee om. Om deze bekende bordjes beter te laten passen bij de stijl van het hotel en de saaie boodschap leuker te maken, komen hotels met steeds originelere “niet storen” bordjes. Voor elk thema is er wel een deurhanger. Trivago heeft er een paar bijzondere onder elkaar gezet:

De Superster
Als je maar lang genoeg in de watten wordt gelegd krijg je vanzelf het gevoel dat je een rockster bent. Dit snappen ze in deze hotels maar al te goed! Het heeft dan ook geen zin om ertegenin te gaan. Je bent een superster, en dat mag je de kamermeisjes gerust laten weten. Hard Rock Hotel – Bali, Indonesië:

not the usual hotel room signs. #hardrockbali #batanglayas #byahenipau

Een foto die is geplaatst door pauline (@paupau1881) op

De Seriemoordenaar
Word jij bloedlink van schoonmaakpersoneel dat binnenloopt zonder kloppen? Brengt een “uninvited guest” het beest in jou naar boven? Dan is het wel zo netjes dat je dit even aan het hotelpersoneel laat weten. Met deze deurhangers bedenkt het personeel zich wel voordat ze zomaar binnenlopen. Kaboom Hotel – Maastricht, Nederland:

#disturbmeandikillyou #kaboomhotel #maastricht #friends #nightout #kadootjevoormnvriendinnetje

Een foto die is geplaatst door Larissa Hoogland (@larissahoogland) op

Een beestenboel
Ben jij zo’n beestje dat tot 12 uur ’s middags in bed blijft soezen? Ben jij een van die nachtmensen die ’s ochtends het bed echt niet kan verlaten? Dan kun je wel wat begrip van het hotelpersoneel gebruiken. Met deze grappige dierendeurhangers kan het personeel niet anders dan je lekker laten slapen. Park Plaza – Cardiff, Verenigd Koninkrijk:

Te moe voor een lang antwoord
Als je ’s avonds laat, slaapdronken en uitgeput bij je hotelkamer aankomt heb je niet altijd de puf of de hersenactiviteit om uitgebreid na te denken over welke kaart je op moet hangen. Er zijn hotels die snappen dat de boodschap dan zo simpel mogelijk moet zijn. Sunset Tower – Los Angeles, Verenigde Staten:

In a word… #donotdisturb #sunsettower #needisaymore

Een foto die is geplaatst door Brandon Owens (@thebrandonowens) op

De literaire enthousiast
Voor de artiest in woord en schrift is het moment van slapen gaan en opstaan niet altijd logisch, algemeen geaccepteerd of op basis van een gezond slaapschema. “De creatieve literaire geest heeft geen normaal slaapschema”. Als de schrijver een ingeving krijgt wordt er geschreven, niet geslapen. Als een boek spannend is, wordt er knikkebollend met half open ogen doorgelezen. “Ok, nog één hoofdstuk dan.” Maar als je dan in je verhaal zit, of eindelijk de tijd hebt gevonden om je welverdiende slaap te krijgen, hang dan wel even een deurhanger op. Volkshotel – Amsterdam, Nederland:

Volkshotel. DnD cards. #volkshotel #dnd #donotdisturb #holland #netherlands #iamsterdam

Een foto die is geplaatst door Alexey Buistov (@be.singular) op

De feestganger
Het aangezicht van een andere stad of een plek ver van huis komt met een vakantiegevoel. Voor de één is dat rust en stilte, maar voor de ander betekent dit dat het tijd is voor een feestje! Hoewel hotelpersoneel in de meeste gevallen niet zo dol is op wilde feestjes, specifiek op de hotelkamer, zijn er ook hotels die aan de hand van deurhangers begrip tonen voor de feestbeesten. 25 Hours Hotel – Berlijn, Duitsland:

Om een kort verhaal lang te maken
Net als dat er mensen zijn die vanuit een slaperige toestand niet in staat zijn om meer woorden dan Ja, Nee, of gggghhhmmmmm uit te brengen, zijn er eveneens tegenpolen die het voor elkaar krijgen om deze simpele “clean room” of “do not disturb” berichten in een heuse toespraak te veranderen. Hotels snappen heel goed dat gasten soms iets meer te zeggen hebben en stellen deurhangers ter beschikking met een wat uitgebreidere redevoering. Arthur Hotels – Kopenhagen, Denemarken

De speelse persoonlijkheid
Sommige mensen zijn niet van deze wereld, en al helemaal niet zodra ze op vakantie gaan. De wereld is een speeltuin en verveling bestaat niet. Herken jij je in deze omschrijving? Laat het personeel dan vooral even weten dat je niet gestoord wil worden in de wondere wereld die “je hotelkamer” heet. Harrahs – Las Vegas, Verenigde Staten

Oh Vegas. You're so funny… #donotdisturb #pillowforts #behindcloseddoors #vegas #maythe40thbewithyou

Een foto die is geplaatst door Derick Van Ness (@awesomeartist73) op

De bolleboos
Kamer schoonmaken? Sommige genieën hebben wel iets belangrijkers aan hun hoofd. Zodra je intelligentie van zulk geniaal formaat is dat kamerpersoneel niet inziet hoe ontzettend belangrijk je werk wel niet is, en jouw doelstellingen de nood van een schone kamer ver ontstijgen, dan kun je op z’n minst een kaart ophangen die het belang van je activiteiten zo verwoordt dat ook zij het snappen. Magnolia Hotels – Denver, Verenigde Staten

I think i like this place. #sotrue #wordsofwisdom #idontwanttoliveinatoaster

Een foto die is geplaatst door Alana Bourgeois Baliga (@alanab13) op

De ondeugende onbekende
Achter de gesloten deuren van een hotelkamer kan van alles plaatsvinden. Je weet niet wat, dat is één van de redenen waarom er een deur tussen zit. Hoewel de meeste hotelbezoekers deze privacy appreciëren, zijn er zijn ook gasten die het spannend vinden om een kleine hint te geven aan iedereen die hun kamerdeur passeert. Citizen M – Schiphol, Nederland:

Citizen M totally gets it. #DontComeIn #ICouldBeNaked #donotdisturb #citizenMAmsterdam

Een foto die is geplaatst door CS (@cs_listens) op

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.