Diepzeeduiken en andere extreme activiteiten in IJsland

Als je op zoek bent naar een extreme vakantie dan kom je in IJsland zeker aan je trekken. Het is een land van extremen, qua weer, qua landschap en qua activiteiten. Het is de ideale locatie voor extreme sporten met de gletsjers, zee en vulkanen. Uiteraard hoef je niet meteen in het ijskoude water van de Atlantische oceaan te duiken, extreem kan ook best wat comfortabeler. Op een sneeuwscooter bijvoorbeeld, of in een hondenslee. WOW air zette de mogelijkheden vast op een rijtje, zodat waaghalzen geen adrenalinekick hoeven te missen en relaxtijgers toch ook nog wat spannends meepikken.

De lucht in
Het gevoel van vrijheid op de top van een gletsjer is onbeschrijfelijk, alsof je de wereld voor jezelf hebt. IJsland bestaat voor 11% uit gletsjers, dus er is ruimte zat voor iedereen om dat King of the World-gevoel te ervaren. Dat kan razendsnel op een sneeuwscooter, als onderdeel van een Jeep tour of in traditionele stijl op een hondenslee. Liever lopen? Dat kan ook. Er worden regelmatig gletsjerhikes georganiseerd, uiteraard onder begeleiding van een ervaren gids. Wie een nog beter uitzicht wil, gaat nog een stukje verder de lucht in. Paragliden is enorm populair in IJsland en wie het eenmaal probeert – en geen hoogtevrees heeft – begrijpt waarom.

Op en onder water
Geloof het of niet, maar IJslanders zwemmen graag in zee, ook ‘s winters. Met een watertemperatuur van 1°C is het meer een kwestie van dippen, maar dat is genoeg om je lichaam extreem wakker te schudden. En dan lekker de hottub in, de faciliteiten bij Nautholsvik doordeweeks vanaf 12.00 uur tot ’s avonds laat open. Surfen kan trouwens ook, kwestie van een dik wetsuit aantrekken en met je plank naar een populaire surfspot als Snæfellsnes, Garður, Hafnir, Sandvik, Grindavík of Þorlákshöfn. Voor de duikers onder ons is er in IJsland iets bijzonders te beleven: één duik in twee continenten. De Silfra kloof is de grens tussen Noord-Amerika en Europa en het water is zo helder dat 100 meter zicht geen uitzondering is.

Over land
Na de gletsjer en de oceaan zin in meer actie? Ga dan het eiland verkennen op een quad of huur een mountain bike. Voor je het weet race je door het maanlandschap, over heuvels en door kloven. Wat je eigenlijk ook niet mag missen is een raftingsessie. IJslanders zijn dol op hun soms wat onstuimige rivieren en raften is hier dan ook een ware hit. Iets rustiger aan gaat het in de kajak. Hoewel. Je kunt ‘m behalve om rustig rond te peddelen in langzaam water, ook gebruiken voor waaghalzerige activiteiten als wilde bergrivieren bedwingen of zelfs watervallen afdalen. Dat moet je inderdaad maar durven.

Je bent in IJsland vanaf €99,- met WOW air. Voor meer informatie ga je naar de website.

Diepzeeduiken en andere extreme activiteiten in IJsland 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.