Fietsrouteplanner die met je meedenkt

Op fietsnetwerk.nl is het nu mogelijk om gratis fietsroutes te krijgen en deze naar wens uit te breiden. Op de website van deze fietsrouteplanner kun je namelijk een route volledig personaliseren door het toevoegen van zogenaamde ‘Fietsnetwerk.nl knooppunten’ . Dit zijn aangesloten horecabedrijven en bezienswaardigheden die je onderweg wilt bezoeken.

Openingstijden

De fietsrouteplanner houdt bij het plannen van de route rekening met wegwerkzaamheden, veilig fietsen, openingstijden en nog veel meer actuele en ‘real time’ informatie. Naast de Fietsnetwerk.nl knooppunten en actuele informatie krijgt de gebruiker aanbiedingen voorgeschoteld die toegevoegd kunnen worden in de route. De gebruiker kan deze aanbiedingen direct online met I-deal afrekenen en ontvangt een voucher voor het aangeschafte product. Na iedere wijziging wordt de route automatisch aangepast; de gebruiker krijgt de juiste fietsroute inclusief de geselecteerde (horeca)toevoegingen.

Eigen systeem

Ongeveer een jaar geleden is Fietsnetwerk.nl begonnen met de uitrol van het nieuwe Nederlandse netwerk voor fietsers: Fietsen 2.0. Het doel van dit fietsrouteplanner-netwerk is om horeca en bezienswaardigheden op structurele wijze aan te laten sluiten op het bestaande fietsknooppuntennetwerk waar veel fietsers gebruik van maken. Fietsnetwerk.nl hanteert een systeem, waarbij locaties worden aangesloten op het fietsknooppuntennetwerk via 3-cijferige nummers. Zo krijgen alle horeca en bezienswaardigheden de gelegenheid om onderdeel van dit Nederlandse fietsnetwerk te worden. Fietsnetwerk.nl heeft ondertussen al bijna 700 knooppunt- nummers toegekend in Nederland.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.